יהודה הרציג על רקע הדמיית פרויקט אימבר טאוואר

"אימבר טאוור" – המגדל שמבטיח להיות הגבוה ביותר בפ"ת, אושר ע"י הועדה המחוזית

עיריית פתח תקווה הודיעה אתמול בחשבון הפייסבוק שלה, כי אחד מהפרויקטים הנדל"ניים הגרנדיוזיים ביותר בעיר, עולה שלב, לאחר שניתן את האישור הסופי להקמתו. לפי התכנית, מדובר במגדל משרדים גורד שחקים, מהסטייל שאנחנו רואים בדובאי, שיכלול לא פחות מ-40 קומות וימוקם ברחוב אימבר 24-26. היזמית היא קבוצת הרציג נדל"ן, של יהודה הרציג, שמסר: "הפרויקט ייצא לדרך מהר מהמתוכנן".

ב-5 בינואר 2022 דיווחנו לכם ראשונים על פרויקט הענק "אימבר טאוור" בקרית אריה, לאחר שהומלץ להפקדה. יזמי הפרויקט שיווקו אותו כמגדל הכי גבוה בפתח תקווה, אלא שמאז, גם אושרה תכנית "מתחם קניאל", או בשמה המודרני "מתחם BIG פאשן פתח תקווה", בו, לצד שטחי המסחר הרבים, גם צפויים לקום שלושה מגדלי משרדים ענקיים, שישתוו ל"אימבר טאוור" עם  40 קומות כל אחד.

תכנית פרויקט אימבר טאוואר
תכנית פרויקט אימבר טאוואר - לחצו להגדלה

מזכיר את דובאיי

נעשה לכם סדר: הסקייליין של פתח תקווה מורכב כיום משמונה בניינים גבוהים – רביעיית ב.ס.ר סיטי של קבוצת ב.ס.ר, מגדל גלובל טאוורס 1 (מגדל ALIGN) של מגדלי ישראל, פארק גיסין של ישרס, חוגי ONE של ששון חוגי ובזל פארק של סופרין + וויס. כולם בניינים של 24 קומות ומעלה. עד סוף 2028, אמורים לעקוף אותם שלושת מגדלי הענק של מתחם BIG בני 40 הקומות – וגם הפרויקט המדובר של "אימבר טאוור".

"אימבר טאוור" מתוכנן וגם משווק כפרויקט מסחרי יוקרתי החולש על כ-40 אלף מ"ר והוא אמור לקום בעלות השקעה מוערכת של 250 מיליון ש"ח. המגדל בן 40 הקומות (37 מתוכן משרדים), יתנשא לגובה של 171 מטרים ועתיד להשתרע על שטח של 5.2 דונם. מה שמייחד אותו הוא העיצוב החדשני, פרי הרעיון של משרד האדריכלים "בלנדר אדריכלות ובינוי ערים" – ומזכיר את גורדי השחקים של דובאיי.

מגדל אימבר (אימבר טאוואר) - הדמיה
מגדל אימבר (אימבר טאוואר) - הדמיה

מיקום אטרקטיבי עם גישה נוחה לתחב"צ

פרויקט "אימבר טאוור" בקרית אריה יהיה מיועד לשכירות משרדים ארוכת טווח למגוון סוגים של חברות. בהרציג בונים על מיקום האטרקטיבי בסמיכות לתחנת הרכבת קריית אריה, לרכבת הקלה ולקו המטרו העתיד להיבנות, כמו גם לקומות מסחר, יאפשר לעובדים גישה נוחה למקום העבודה ומענה לצרכיהם השונים. הפרויקט צפוי לקום על בניין המשרדים של אימבר 24 הישן ועל מתחם החניה שלצידו.

היזם של הפרויקט הוא יהודה הרציג, בעלי קבוצת הנדל"ן הרציג, שבאוגוסט 2023 דיווחנו על כך, שהוא נקלע לקשיים, לאחר שדן אנד ברדסטריט העלתה את רמת הסיכון העסקי שלה, בעיקר עקב הודעה של בנק לאומי, שטען כי לחברה יש חוב של 19.3 מיליון שקל – וכי אין לה את היכולת להחזירו. בדוח של דן אנד ברדסטריט צויינו עדויות לצ'קים חוזרים ולתיקי הוצאה לפועל כנגד החברה.

תכנית פרויקט אימבר טאוואר - לחצו להגדלה

יצאו מהמשבר

הצ'קים החוזרים ניתנו, לטענת הרציג, לספק שלא סיפק תמורה, ובוטלו. בהרציג טענו אז שאירוע נוכלות שפקד את החברה לפני חצי שנה הכניס אותה לקושי זמני. “מדובר בתבהלה בלבד, שנובעת מהפרסומים הקודמים על החברה”, מסר אז הרציג, שהבטיח כי פרויקט "אימבר טאוור" ופרויקט נוסף שלו ברחוב הסיבים 26, יתקדמו כמתוכנן. "בשנה הקרובה צפויה הקבוצה להכפיל את מס הפרויקטים שלה מסטטוס היתר לסטטוס ביצוע", אמר לנו היום.

אז יצאתם מהמשבר?

"בוודאי. אנחנו פה בכדי להישאר ולעוד רבות בשנים. איננו עוסקים ברעשי רקע. פרויקט אימבר טאואר הינו פרויקט ייחודי ושונה מסוגו וייצא לדרך בעזרת השם מהר מהמתוכנן. אנחנו נמשיך לקדם וליזום כמו שפעלנו במשך מעל ארבעה עשורים. אנחנו מתכוונים לצאת לביצוע עם מספר פרויקטים חדשים והיקף תקציב הביצוע בקבוצה צפוי לעמוד על מעל חצי מיליארד ש"ח".

עוד ב-נדלן

קאנטרי פתח תקווה

עיריית פתח תקווה השיקה קמפיין פרסום לקאנטרי החדש שצפוי להיפתח באם המושבות

מי שנסע היום על רחוב ראשון לציון, גילה שלט חדש על הגשר שמחבר בין אם המושבות הותיקה לחדשה, שמבשר על הקמתו של הקאנטרי החדש, שצפוי להיבנות ממזרח לאצטדיון. לפי התכנית, הקאנטרי יהיה צמוד לכביש אם המושבות-סגולה, שהעבודות עליו יתחילו בקרוב, על רקע מחאת התושבים, שגרים בסמוך. עלות הקמת הקאנטרי, שעדיין לא ידוע מתי תתחיל בנייתו: 65 מיליון ש"ח.

המשך קריאה »
ב.ס.ר סיטי 75 % אחוז אכלוס

75% תפוסת משרדים: מתחם ב.ס.ר סיטי פתח תקווה סוגר שלוש שנים מתחילת אכלוס

ארבעת הבניינים בלב העסקי של פתח תקווה על ז'בוטינסקי-יצחק רבין-תוצרת הארץ-השחם, שהוקמו ב-2022, הולכים ומתאכלסים – ומתקרבים לתפוסה כמעט מלאה. לפי נתונים, ששיתף איתנו שמעון חולי, מנכ"ל חברת הניהול של המשרדים בב.ס.ר סיטי, כבר מאוכלסים כ-115 אלף מ"ר משרדים מתוך כ-150 אלף מ"ר בנויים. מה נותר? הרבה יחידות של 100-200 מ"ר, אבל גם קומות שלמות, גבוהות ויוקרתיות, שמשקיפות אל העיר. 

המשך קריאה »
קרול 5-7 קטה יזמות

התחדשות בשכונת קרול: אירוע הריסה KROL (קרול 5-7) פתח תקווה של קטה יזמות

על מיקום ממרכזי ואטרקטיבי בפינת הרחובות קרול-ז'בוטינסקי פתח תקווה, התרחשה הבוקר (8.6) סוג של הסטוריה קטנה, כאשר הדחפורים התחילו לכסח את הקירות של שני מבני רכבות ישנים ובמצב רעוע משנות ה-60 עם 36 יחידות דיור, כשבמקומם עומד לקום קומפלקס מגורים של חמישה מבנים עם כניסות שונות בהם צפויים להתאכלס כ-500 דיירים ב-120 יחידות דיור.

המשך קריאה »
רמי גרינברג שכונת האצטדיון

רמ"י נגד רמי? הרשות פרסמה את תכנית "שכונת האצטדיון". גרינברג: מתנגד לקידומה (וידאו)

רשות מקרקעי ישראל הוציאה הודעה, לפיה קבינט הדיור הכריז בשבוע שעבר על תכנית 'פתח תקווה – קרית אריה מתחם למגורים', כמתחם מועדף לדיור בהיקף של כ-3,700 יח"ד חדשות, לצד תעסוקה ומסחר על השטח של כ-550 דונם, צפוים להקים כ-880,000 מ"ר לתעסוקה, 27,000 מ"ר למסחר, כ-150 דונם למבני ציבור ושטחים פתוחים וספורט. ראש העיר אמר במפגש תושבים כי הוא מתנגד לתכנית.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שותפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading