מטרו M2 פתח תקווה

הגיע לתחנה הסופית: הממשלה אישרה את קו המטרו M2 שיעבור במרכז פתח תקווה

למרות שזה כבר היה ברור, היום (רביעי, 1.5), התקבלה ההחלטה באופן סופי, בפרויקט שצפוי להמשיך לשנות דרסטית את התחבורה הציבורית בעיר. אבל אפשר להוריד את מפלס ההתרגשות: הצפי לסיום הפרויקט הוא באיזור 2035. אורך הקו יהיה 25 ק”מ ויעבור בחולון, דרום ומרכז תל אביב, גבעתיים, רמת גן, בני ברק, גבעת שמואל ויסתיים באיזור התעסוקה “סגולה” בפתח תקווה.

שמונה חודשים וחצי חודשים מהשקת הרכבת הקלה, אחרי הרבה עיכובים ודחיות, היום התבשרנו על עוד צעד בקידום התחבורה הציבורית בפתח תקווה. האישור הסופי שנתנה הממשלה לקו המטרו M2, הגיע לאחר התנגדויות לביצוע העבודות בשבת של הקו, שאמור לעבור גם בבני ברק, זאת מכיוון שמכשיר ה-TBM העוצמתי, שכורה את המנהרות, בהן תעבור הרכבת, עובד 24/7 ולא ניתן לעצור אותו).

מה זה מטרו M2? וידאו

איפה קו המטרו M2 יעבור בפתח תקווה?

הקו יכסה צירים מרכזיים, בהם הרכבת הקלה לא עוברת. הקו ייצא מסגולה ויעבור בשתי תחנות של סירקין (עד שהרכבת תתחיל לפעול, השכונה החדשה בת עשרות אלפי התושבים צפויה להיות מאוכלסת), ימשיך למרכז העיר ויעצור בתחנה ענקית סמוך לעיריית פתח תקווה (אם היא עדיין עוד תהיה שם), ימשיך לארלוזורוב, משם לתחנת בן גוריון ויסיים את העיר בכפר גנים.

בספטמבר האחרון אושרה התכנית באופן עקרוני, לאחר שעיריית בני ברק הסכימה בפועל לעבודות בשבת בתחומי העיר בפרויקט המטרו, כל עוד יבוצעו באופן תת קרקעי ולאחר שהן הוגדרו כ”פיקוח נפש”. ההחלטה אילו עבודות יוגדרו כך תהיה של חברת נת”ע, ותחול גם על הפעלת ה-TBM, שהפסקת פעולתה, לפני השלמת העבודות – עלולה להביא להתמוטטות המנהרות.

תחנת המטרו "לב המושבה" שתיבנה סמוך לבניין העירייה - תשנה את פני מרכז העיר

מה ההבדל בין המטרו לרכבת הקלה?

"יום היסטורי"

אורך הקו M2 יהיה כ-25 ק”מ והוא צפוי לשרת אזורים המיועדים להתחדשות עירונית יחד עם מתן שרות למוקדים חשובים, כמו בית החולים וולפסון, אזור העסקים הראשי של תל אביב ואוניברסיטת בר אילן. הקו יהיה בממשק עם קווי מערכת תחבורה ציבורית נוספים- שני קווי מטרו- השלום (1M), וכפר גנים (3M); תחנות של רכבת ישראל- השלום, סגולה פ”ת; תחנות קווי רכבת קלה: הקו האדום- החשמונאים, הקו הירוק- כיכר הבימה, הקו הסגול- אלנבי, בר אילן וכפר גנים.

“אני מברך על אישור קו מטרו M2”, אמר יו”ר מטה התכנון הלאומי ויו”ר המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, הרב נתן אלנתן: “פרויקט המטרו הוא הוא פרויקט חיוני למדינת ישראל בכלל ולגוש דן בפרט ויקצר משמעותית את הפקקים”. מנכ”ל מינהל התכנון, רפי אלמליח הוסיף: “מדובר ביום היסטורי. אישרנו ארבע תוכניות בזמן שיא של שנתיים בלבד. אין עתיד לגוש דן ללא המטרו”.

קו מטרו M2, שאמור לעבור בשכונות סירקין
מסלול קו מטרו M2, שאמור לעבור במרכז העיר

גרינברג: יוצאים מהפקק

ראש העיר, רמי גרינברג, התייחס לאישור בעמוד הפייסבוק שלו. “אנחנו מקדמים פרויקטים תנועתיים בכל העיר, לרבות גשרי הולכי רגל, מחלפים חדשים, הוספת נתיבי תחב”צ ושדרוג התשתיות כמו מסופים וחניון לילה שמוקם בימים אלה בסמוך לבית העלמין ירקון ויאפשר את הקמת התחנה המרכזית החדשה. המטרה היא לשמור על בטיחות העוברים בדרכים ולאפשר יציאה מהפקקים ונגישות מיטבית בעיר ולכל מרחב גוש דן”.

רמי גרינברג - קואליציה רחבה
רמי גרינברג: יחלץ מהפקק?

עוד ב-רכב ותחבורה

חניון בזל פתח תקווה

חניון חדש נפתח ברחוב בזל פתח תקווה סמוך לפארק: 30 ש”ח חד פעמי לכל היום

החניון, שנמכר לגוף פרטי על ידי בעלי הבניין החדש בזל פארק, מכיל כ-100 מקומות והוא יכול לשמש אלטרנטיבה למי שלא מוצא חנייה בחניון הכורכר החינמי הצמוד לו ולא בחניון של הפארק הגדול. כשביקרנו במקום, גילינו מספר מועט יחסית של נהגים שהסכימו לשלם על החניה. אחרים עשו רברס וניסו למצוא מקום בחניון החינמי, שהיה עמוס לגמרי. החניון החדש אמור להיות בתשלום גם בערב.

המשך קריאה »

מומלץ לצאת מוקדם: הפלג הירושלמי החרדי צפוי לחסום את גהה. פקקי ענק צפויים בפתח תקווה והסביבה

תושבי פתח תקווה והנוסעים בדרכים המרכזיות באזור המרכז מתבקשים להיערך ליום של שיבושי תנועה קשים: “הוועדה להצלת עולם התורה” (הפלג הירושלמי) הודיעה על יציאה למחאות המוניות החל משעות אחר הצהריים היום, זאת במחאה על מעצרם של אברך ובחור ישיבה שסירבו להתייצב בלשכת הגיוס.

המשך קריאה »
צ'אנגן CHANGAN פתח תקווה

ענקית הרכב הסינית מעלה הילוך: סניף דגל חדש ל-CHANGAN נפתח בפתח תקווה

קבוצת “מכשירי תנועה”, יבואנית המותג בישראל, השיקה בחודש שעבר (ינואר 26) אולם תצוגה מפואר ברח’ ז’בוטינסקי 101, בתוך מתחם התצוגה של הותיק של סוזוקי. זהו אולם התצוגה ה-10 של המותג בישראל, ומבטא חל’ ממהלך שמסמן את העמקת האחיזה של יצרנית הרכב הרביעית בגודלה בסין בשוק הישראלי, עם דגש על דגמי ה-Deepal המתקדמים.

המשך קריאה »
אלעאי ריווני

“כולו היה אור וחיוך”: אלעאי ריווני בן ה-19 מפתח תקווה נהרג בתאונת קטנוע קטלנית

במוצ”ש האחרון (24.1) סיים ריווני, תלמיד ישיבה, שחלם להיות DJ אירועים, את ההבדלה של שבת, יצא מביתו, שבשכונת קרית סלומון ועלה על הקטנוע שלו לבצע שליחויות של WOLT, על מנת לחסוך כסף לרכישת ציוד לעסק. ברחוב טרומפלדור, הוא נפגע בחוזקה מרכב שפנה שמאלה לרחוב יהלום. “כשהגעתי לבית החולים בילינסון, הוא כבר לא היה בחיים”, סיפרה אמו שרונה. “פתחתי את הכיסוי וראיתי פני מלאך”.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading