מטרו M2 פתח תקווה

הגיע לתחנה הסופית: הממשלה אישרה את קו המטרו M2 שיעבור במרכז פתח תקווה

למרות שזה כבר היה ברור, היום (רביעי, 1.5), התקבלה ההחלטה באופן סופי, בפרויקט שצפוי להמשיך לשנות דרסטית את התחבורה הציבורית בעיר. אבל אפשר להוריד את מפלס ההתרגשות: הצפי לסיום הפרויקט הוא באיזור 2035. אורך הקו יהיה 25 ק”מ ויעבור בחולון, דרום ומרכז תל אביב, גבעתיים, רמת גן, בני ברק, גבעת שמואל ויסתיים באיזור התעסוקה “סגולה” בפתח תקווה.

שמונה חודשים וחצי חודשים מהשקת הרכבת הקלה, אחרי הרבה עיכובים ודחיות, היום התבשרנו על עוד צעד בקידום התחבורה הציבורית בפתח תקווה. האישור הסופי שנתנה הממשלה לקו המטרו M2, הגיע לאחר התנגדויות לביצוע העבודות בשבת של הקו, שאמור לעבור גם בבני ברק, זאת מכיוון שמכשיר ה-TBM העוצמתי, שכורה את המנהרות, בהן תעבור הרכבת, עובד 24/7 ולא ניתן לעצור אותו).

מה זה מטרו M2? וידאו

איפה קו המטרו M2 יעבור בפתח תקווה?

הקו יכסה צירים מרכזיים, בהם הרכבת הקלה לא עוברת. הקו ייצא מסגולה ויעבור בשתי תחנות של סירקין (עד שהרכבת תתחיל לפעול, השכונה החדשה בת עשרות אלפי התושבים צפויה להיות מאוכלסת), ימשיך למרכז העיר ויעצור בתחנה ענקית סמוך לעיריית פתח תקווה (אם היא עדיין עוד תהיה שם), ימשיך לארלוזורוב, משם לתחנת בן גוריון ויסיים את העיר בכפר גנים.

בספטמבר האחרון אושרה התכנית באופן עקרוני, לאחר שעיריית בני ברק הסכימה בפועל לעבודות בשבת בתחומי העיר בפרויקט המטרו, כל עוד יבוצעו באופן תת קרקעי ולאחר שהן הוגדרו כ”פיקוח נפש”. ההחלטה אילו עבודות יוגדרו כך תהיה של חברת נת”ע, ותחול גם על הפעלת ה-TBM, שהפסקת פעולתה, לפני השלמת העבודות – עלולה להביא להתמוטטות המנהרות.

תחנת המטרו "לב המושבה" שתיבנה סמוך לבניין העירייה - תשנה את פני מרכז העיר

מה ההבדל בין המטרו לרכבת הקלה?

"יום היסטורי"

אורך הקו M2 יהיה כ-25 ק”מ והוא צפוי לשרת אזורים המיועדים להתחדשות עירונית יחד עם מתן שרות למוקדים חשובים, כמו בית החולים וולפסון, אזור העסקים הראשי של תל אביב ואוניברסיטת בר אילן. הקו יהיה בממשק עם קווי מערכת תחבורה ציבורית נוספים- שני קווי מטרו- השלום (1M), וכפר גנים (3M); תחנות של רכבת ישראל- השלום, סגולה פ”ת; תחנות קווי רכבת קלה: הקו האדום- החשמונאים, הקו הירוק- כיכר הבימה, הקו הסגול- אלנבי, בר אילן וכפר גנים.

“אני מברך על אישור קו מטרו M2”, אמר יו”ר מטה התכנון הלאומי ויו”ר המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, הרב נתן אלנתן: “פרויקט המטרו הוא הוא פרויקט חיוני למדינת ישראל בכלל ולגוש דן בפרט ויקצר משמעותית את הפקקים”. מנכ”ל מינהל התכנון, רפי אלמליח הוסיף: “מדובר ביום היסטורי. אישרנו ארבע תוכניות בזמן שיא של שנתיים בלבד. אין עתיד לגוש דן ללא המטרו”.

קו מטרו M2, שאמור לעבור בשכונות סירקין
מסלול קו מטרו M2, שאמור לעבור במרכז העיר

גרינברג: יוצאים מהפקק

ראש העיר, רמי גרינברג, התייחס לאישור בעמוד הפייסבוק שלו. “אנחנו מקדמים פרויקטים תנועתיים בכל העיר, לרבות גשרי הולכי רגל, מחלפים חדשים, הוספת נתיבי תחב”צ ושדרוג התשתיות כמו מסופים וחניון לילה שמוקם בימים אלה בסמוך לבית העלמין ירקון ויאפשר את הקמת התחנה המרכזית החדשה. המטרה היא לשמור על בטיחות העוברים בדרכים ולאפשר יציאה מהפקקים ונגישות מיטבית בעיר ולכל מרחב גוש דן”.

רמי גרינברג - קואליציה רחבה
רמי גרינברג: יחלץ מהפקק?

עוד ב-רכב ותחבורה

תאונה בכביש 4 פתח תקווה

סמוך לדרך אם המושבות פתח תקווה: שני כלי רכב צנחו ממשאית הובלה בעקבות תאונה

גם אתם נתקעתם בפקקים בכביש 4? זו הסיבה. אירוע חריג בכביש 4 סמוך לאיזור התעשייה קרית אריה בעיר: התנגשות בין רכב פרטי למוביל רכבים, הסתיימה בנפילת מכוניות אל מרכז הכביש. במזל, זה הסתיים רק בנהגת רכב פרטי, שנפצעה באורח קל. כוחות “הצלה פתח תקווה” ומד”א במקום. עומסי תנועה כבדים עדיין מורגשים באזור ומומלץ לבחור בדרכים חילופיות.

המשך קריאה »
יום הולדת רמי גרינברג

סערה בוואטסאפ: בקשה לברכת יום הולדת לראש העיר הציתה זעמם של פעילי התחבורה בשבת בפ”ת

מה שהתחיל כבוקר חגיגי לכבוד יום הולדת לראש העיר, רמי גרינברג, הפך במהרה לזירת התגוששות סוערת באחת מקבוצות הוואטסאפ האקטיביות בעיר. חבר מועצת העיר, אלישיב עמיצור (המוכר גם כבעלי “בית קפה הדר גנים”), שיתף הבוקר (שני) הודעת ברכה חמה לראש העיר בקבוצת “תושבים למען תחבורה ציבורית בשבת”, אך גילה מהר מאוד שהעיתוי והפלטפורמה היו, בלשון המעטה, נפיצים.

המשך קריאה »
רוכב אופנוע נפצע קשה ברבין

שוב תאונה ברבין-תוצרת הארץ ליד מתחם גלובל פתח תקווה. שליח וולט נפצע קשה

צוותי רפואה והצלה העניקו טיפול רפואי ופינו לבית החולים בילינסון השליח בן 29 עם חבלה רב-מערכתית, לאחר שהיה מעורב בתאונה עם רכב פרטי. הסיבה לתאונה היא ככל הנראה אי ציות לרמזור, או לנסות “לגנוב” רמזור בצומת המועד לפורענות בגלל המהירות הגבוהה בה נוסעים על רבין. המשטרה פתחה בחקירה.

המשך קריאה »
תאונה ברחוב המשורר הדר גנים פתח תקווה

נס פח האשפה בפתח תקווה: פח מוטמן ענק נפל ממשאית ומחץ רכב פרטי – הנהגת ניצלה

תאונה חריגה, שכמעט וגבתה חיי אדם אירעה היום ברחוב משורר בפתח תקווה הדר גנים, סמוך לקניון נחלים (קרסו). במהלך עבודות שגרתיות של פינוי אשפה ברחוב, ניתק לפתע פח מוטמן (פח אשפה תת-קרקעי כבד במיוחד) ממנוף של משאית איסוף אשפה, וצנח בעוצמה רבה הישר על החלק הקדמי של רכב פרטי שעמד בסמוך. הנהגת פונה לבית חולים במצב קל

מעוצמת המכה, הרכב הפרטי ספג נזק כבד והתרסק בחלקו, אולם למרבה המזל – האירוע הסתיים בפגיעה פיזית מינימלית.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]