יוזמה חדשה של עיריית פתח תקווה, תאפשר לחברות המוגדרות כסטארט-אפים, לשכור ממנה שטחי משרדים בבית לחדשנות, עם כל הפסיליטי הנדרש – בדרך לאקזיט הגדול. לדברי העירייה, אנשי הסטארט אפ יהנו מ"משרדים חכמים במתחם עבודה יזמי, דינמי ונגיש, מודל שכירות גמיש, ללא התחייבות. בנוסף – העירייה מתחייבת לתת חודש שכירות אחד במתנה (בהתחייבות לשנה).
את הבית לחדשנות, במתחם העסקים ב.ס.ר סיטי פתח תקווה, סיקרנו לראשונה לפני שנה וחצי (בינואר 2024), בטקס הענקת פרס יקיר התעשייה של העיר. מאז, הבית, בהנהלת רחל אלון, יועצת ראש העיר לשוויון מגדרי, פיתוח וחדשנות, הפך למקום שאנשים רבים ביצעו בו אינטראקציות והיו חלק ממנגנון חיבורים, במסגרתו קיימו פעילויות, בין היתר עם מוסדות חינוך וחברות טכנולוגיה בעיר. עכשיו, הבית לחדשות מזמינים חברות ויזמי סטארט אפ – ממש להיות חלק ממנו.

"כבר עכשיו יש ביקוש גבוה מחברות סטארט אפ להיות חלק מהבית לחדשנות של פתח תקווה", מסרה לנו אלון. "מההקמה של הבית, תוכננו כ-400 מ"ר עם 15 חדרים (כ-10-15 מ"ר כל אחד), לטובת אכלוס של חברות ואנשי סטארט-אפ שישתלבו באקו-סיסטם של המקום. שזה אומר בעיקר חיבור בין החדשנות, לחינוך, לעסקים ולתעסוקה שבעיר. החיבור הזה יכול לעשות טוב לסטארט-אפיסטים וגם כמובן לעיר".
הבית לחדשנות מארח בשגרה קבוצות לימוד ממוסדות החינוך של העיר, שנחשפים בו לעולם החדשנות, במטרה לעזור להם לשאוף להיות חלק מהעולם הזה ולהשתלב בו מקצועית. "מהקמתנו, התחברנו לכ-80 חברות מבחוץ, שעושות איתנו תהליכים", מוסיפה אלון. "עכשיו יש הזדמנות לחברות סטארט-אפ לחוות את הבית מבנים ולשמש אותו למפגשים ועסקים".

בבית לחדשנות יבחרו בקפידה על ידי ועדה, מיהם הסטארט-אפים שייכנסו אליו. אחד מהקריטריונים הוא חיבור של הסטארט-אפ למימד הקהילתי-חברתי. כלומר, סטארט-אפים שהמטרה היחידה שלהם היא לעשות כסף – פחות יתאימו כאן. "אנחנו מתכננים לכל סטארט-אפ שייכנס לבית לחדשנות כ-7 שעות בחודש, לטובת התהליכים שאנחנו עושים בבית – בין אם זה מפגשים עם תלמידים, מעסיקים או אנשים מהקהילה", אומרת אלון.
אם שאלתם לגבי מחיר השכירות? התשובה היא מורכבת ומגוונת, אז מומלץ לכם שנפנה אתכם אל הבית לחדשנות – דרך כפתור הוואצאפ הירוק מצד שמאל (בגלישה בסלולר) או בטופס המצורף. הבית לחדשנות נמצא בבניין I קומה 3 במתחם העסקים והמסחר ב.ס.ר סיטי פתח תקווה ברחוב ז'בוטינסקי 61.