פרופ' רם איתן - בית החולים בילינסון

אחת מ-6 נשים בעולם: בבילינסון פ”ת הסיטו רחם בגוף אישה – והיא ילדה תינוק בריא

תינוק ראשון בישראל ומהראשונים בעולם, נולד לאשה שעברה ניתוח להסטה של הרחם בבית החולים הפתח תקוואי מקבוצת כללית. לדברי בית החולים, ניתוח הסטת רחם, הוא ניתוח פורץ דרך שנועד לשמר את הפוריות של נשים שחלו בסרטן באברי האגן טרם התחלת טיפולי הקרנה. התינוק הוא השישי בעולם שנולד לנשים שעברו את התהליך. פרופ’ רם איתן: “זה מקרה רפואי נדיר ומעורר השראה”

בית החולים בילינסון מפתח תקווה, שוב יכול להשוויץ בהצלחה רפואית יוצאת דופן: ניתוח להסטת הרחם ולידה של תינוק בריא בניתוח קיסרי. מדובר באמא בשנות ה-30 המוקדמות שלה, שחלתה לפני מספר שנים בסרטן המעי הגס ונאלצה לעבור טיפולי הקרנות. כדי שתוכל להרות בעתיד היא החליטה לעבור ניתוח חדשני שמזיז את הרחם מהאזור המוקרן.

בית החולים בילינסון פתח תקווה
בית החולים בילינסון פתח תקווה

לדברי בילינסון, הקרינה פוגעת ברירית הרחם ובשריר ברחם בצורה בלתי הפיכה והדרך היחידה להגן עליו היא לנתק אותו ואת השחלות מהאגן, האזור שאמור להיות מוקרן, ולתפור אותם בבטן העליונה מעל הטבור. בתום ההקרנות מחזירים את הרחם למיקום הטבעי שלו בניתוח נוסף. הניתוח של א’ בוצע בגישה רובוטית המאפשרת גמישות גבוהה בשדות הניתוח ובתפירה ובדיוק רב מאוד בטיפול ברקמות.

*פרופ’ רם איתן, מנהל היחידה לגינקולוגיה אונקולוגית בבית חולים לנשים בבילינסון*: “זה נדיר ומעורר השראה לראות אישה שעברה סרטן, הקרנות והסטה של הרחם ולמרות זאת מצליחה להרות ולהביא לעולם חיים כנגד כל הסיכויים. כשהטכניקה הזו הוצגה לראשונה היא היתה מאוד חדשנית ולא ידענו אם הרחם יוכל לשרוד הסטה כזו ולאחר מכן לאפשר היריון ולהחזיק היריון. לכן, כשא’ התקשרה לבשר לי את הבשורה המשמחת ההתרגשות היתה עצומה והבנו שלקחנו את הרפואה לקצה היכולת”.

בית החולים בילינסון

בבית החולים מספרים כי הטכניקה להסתת הרחם הומצאה בברזיל ועד היום כ-18 נשים בלבד עברו אותו ברחבי העולם, מתוכן שתיים בישראל. פרופ’ רם איתן ביצע את הניתוח הראשון בבילינסון ב-2021 ואת הניתוח של א’ כשנה לאחר מכן. “מדובר בניתוח נדיר שכן מדובר בסרטן שמופיע בדרך כלל אצל אנשים מבוגרים יותר, ונדיר לאבחן אותו אצל נשים צעירות בגיל הפוריות. בנוסף, לחלק מהנשים כבר יש ילדים או שהן מעדיפות שלא לעבור את הניתוח”, נמסר מבילינסון.

קרדיט צילום: רמי זרנגר

עוד ב-בריאות

מאבריו של בן 6: השתלת מעי בוצעה בפעם ה-3 בבית חולים בילינסון פתח תקווה (וידאו)

הישג חסר תקדים לבית החולים הפתח תקוואי מקבוצת כללית, כשדניאל ביטון בן ה-36, שחי כבר 17 שנים ללא מערכת עיכול מתפקדת וניזון מעירוי, קיבל את המעי הדק של אריאל חקקיאן בן ה-6, שנפטר משפעת והוריו בחרו לתרום ולהציל חיים. ד”ר אביתר נשר, שביצע את ההשתלה הנדירה, אמר: “דניאל הוא לוחם אמיתי – ההתמודדות שלו ריגשה את כולנו”. ביטון עדיין מאושפז, מצבו יציב והוא בהכרה.

המשך קריאה »
צוות בינה מלאכותית בית החולים שניידר

לראשונה בישראל: מערכת AI תומכת החלטה תשולב בבית החולים שניידר בפתח תקווה

בית החולים לילדים הכי גדול במדינה, מדווח כי הוא החל בפיילוט על מערכת חדשנית מבוססת בינה מלאכותית בשם “PANDA”. המערכת, שפותחה בשיתוף פעולה בין חטיבת החדשנות וחטיבת הדיגיטל של כללית לבין מרכז שניידר, מספקת לרופאים ולרופאות תמיכה מיידית בהחלטות קליניות, על בסיס מאגר הפרוטוקולים הייחודי של בית החולים. “המערכת בנויה באופן שקלינאים יכולים לסמוך עליה”.

המשך קריאה »
סיגל פרישמן, לנה קורן פלדמן, נעה אליקים רז

בבילינסון פתח תקווה נערכים ל-7 חטופים שיגיעו למחלקת השבים מחר עד הצהרים (וידאו)

בפעם השלישית בשנתיים, בית החולים הפתח תקוואי יעמוד במוקד העניין התקשורתי, עם חזרתם הצפויה של 20 חטופים חיים בעוד פחות מ-24 שעות (שני בבוקר, 13.10). ההערכה היא שמסוק עם שבעה מהם, יגיע ממחנה רעים למנחת של בית החולים, כשהאחרים יופנו לשיבא ואיכילוב. בבית החולים יחכה להם צוות מיומן וחדרי אשפוז מפנקים. ד”ר שטיינמן: “נערכים רפואית בצורה מוגברת מהפעמים הקודמות”

המשך קריאה »
טקס השקת מגדל התקווה

במעמד נשיא המדינה: הושק פרויקט “מגדל התקווה” בבילינסון באירוע נוצץ (וידאו)

אמש (14.9) התקיים טקס הנחת אבן הפינה לבניין שנמצא בתהליכי בנייה במשך כמעט עשור, אך קיבל לאחרונה תרומת שיא חסרת תקדים של 600 מיליון ש”ח מבני הזוג ענת וד”ר שמואל חרל”פ, יו”ר קבוצת יבואנית הרכב כלמוביל. הגיעו לאירוע: כבוד הנשיא יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, מנכ”ל משרד הבריאות לשעבר משה בר סימן טוב, בכירים של בילינסון – ועוד.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading