חברת הסייבר הישראלית, שמשרדיה נמצאים במתחם ההייטק הפתח תקוואי בפארק עופר, בהם מועסקים כ-1000 עובדים, סגרה את העסקה מול החברה האמריקאית, שבבעלות ניר צוק. העסקה היא במזומן וכוללת מניות לפי שווי הגבוה ב-26% משווייה בבורסה (כ-21 מיליארד דולר). מדובר באקזיט השני בגודלו בענף הסייבר המקומי, אחרי מכירת WIZ לגוגל מוקדם יותר השנה.
לפי הדיווח, סייברארק היא החלק האחרון שחסר בפאזל של פאלו אלטו, על מנת להרחיב את מאגר פתרונות הסייבר שלה גם עם תחום של ניהול זהויות – המומחיות של סייברארק. התפתחות ה-AI, הפך את שוק ניהול הזהויות בארגונים לאחד מהמבוקשים בתחום הסייבר. זאת גם הסיבה שסייברארק נהנתה בשנים האחרונות מצמיחה מואצת וגאות במנייתה שקפצה פי 4 ב-5 השנים האחרונות.

סייברארק היא חברת סייבר ותיקה, שהוקמה עוד ב-1999, על ידי אלון כהן ואודי מוקדי. מוקדי שימש עד לא מזמן כמנכ”ל שלה והשנה עבר לתפקיד היו”ר. סייברארק מעסיקה קרוב ל-4,000 עובדים, כ-1000 מהם במשרדי החברה בפארק עופר פתח תקווה. ב-2024 דיווחנו על רכישת ענק של סייברארק עצמה, כשקנתה את Venafi האמריקאית ב-1.5 מיליארד דולר.
פאלו אלטו היא אמנם חברה אמריקאית שמנוהלת על ידי ניקש ארורה, אך היא הוקמה על ידי ניר צוק הישראלי ומעסיקה יותר מאלף עובדים במרכז הפיתוח בישראל. לפי כלכליסט, מדובר ברכישה הגדולה בתולדות פאלו אלטו, שמעולם לא עברה את הרף של מיליארד דולר ולא קנתה חברה ציבורית, אלא העדיפה סטארט-אפים שעבורם שילמה במזומן ולא במניות.

בניגוד ל-WIZ, סייברארק רשומה בישראל, אלא שמבנה האחזקות בסייברארק, שהונפקה לראשונה בנאסד”ק ב-2014, מפוזר מאוד והרוב המכריע של המניות מוחזקות על ידי גופים מוסדיים זרים. בעלת המניות הגדולה ביותר היא ענקית ההשקעות בלקרוק ולצידה פידליטי, וולינגטון וקרן ההשקעות תומא בראבו שממנה קנתה סייברארק את וונאפי. מוקדי זוכה לתגמול שנתי נאה של 8.5 מיליון דולר בשנה.
סייברארק נטועה עמוק פתח תקווה, מזסה יותר משני עשורים והשלט שמתנוסס במבנה של בפארק עופר, הוא אחד מהבולטים בין השלטים של חברות ההייטק בעיר. רבים מ-1000 העובדים מתגוררים בפתח תקווה ובעיקר הם מקווים שהמכירה לא תשנה את מיקום עבודתם – וכרגע זה כמובן עוד מוקדם לדעת. מה שבטוח – סייברארק מעכשיו תהיה כבר משהו אחר.






