מתחם אנסקי פתח תקווה - לפני-אחרי

מתחם אנסקי פתח תקווה של קבוצת תדהר וחיים שמי אושר להפקדה על ידי הותמ”ל

הוועדה למתחמים מועדפים לדיור אישרה בשבוע שעבר את ההתחדשות במתחם אנסקי, במה שצפוי להיות אחד ממתחמי המגורים האטרקטיביים בעיר – סמוך לעורקי התחבורה הציבורית הראשיים, נגיעה מבילינסון, הפארק, הקניון הגדול ומתחם עמי ב.ס.ר סיטי. לדברי העירייה, מדובר בבשורה משמעותית עבור תושבי המתחם הוותיק, שמצפים להתחדשות שנים רבות.

המתחם, עליו דיווחנו שהומלץ להפקדה לפני כ-3 חודשים, שנמצא בשטח של 25.3 דונם בין הרחובות אנסקי, אמסטרדם וקפלן, מתוכנן מזה שנים להתחדשות עירונית והשלב בו הוא אושר להפקדה, למעשה מסמן את התחלת הקמתו, כשצפי האכלוס, כפי שאנחנו מכירים מפרויקטים בסדר גודל כזה, צפוי להיות לקראת 2030.

התכנית מציעה הריסה ופינוי של 12 מבנים ישנים הכוללים 256 יח”ד לטובת בניית 822 יח”ד חדשות בתמהיל מגוון, בתוכן 150 יח”ד בשטח של עד 55 מ”ר, ב- 7 מבני מגורים חדשים.

צפו במתחם כיום. דמיינו 2030

צפי לכ-2000 תושבים נוספים באיזור המתחם

“פרוייקט אנסקי עושה בימים אלו צעד משמעותי לקראת קידום ההתחדשות לה מצפים התושבים שנים רבות”, מסר ראש העיר רמי גרינברג. “מדובר בפרוייקט שיבטיח את איכות חיי התושבים ויאפשר מגורים במבנים מודרים ובטוחים. ההתחדשות העירונית היא כורח המציאות ואנחנו נמשיך לקדם אותה בשום שכל ונבטיח את איכות חיי תושבי השכונות הוותיקות”.

לפני התכנית, אחרי שיוקמו 3 בני 40 קומות ועוד 4 בני 4-9 קומות, יוקמו עוד 120 דירות קטנות, כדי להשלים את המתחם. בנוסף, יפותחו שטחי ציבור ירוקים ומגרשי משחקים פתוחים לדיירים. אם לוקחים בחשבון את הממוצע ליחידת דיור למגורים בפתח תקווה, אז מדובר בתוספת של לפחות כ-2000 תושבים, לאלה שנמצאים בו כיום.

שטח תכנית מתחם אנסקי

חזית המרכז המסחרי תפנה לרחוב אנסקי, בו נבנה בימים אלה חניון שניידר הענק על פינת קפלן. מדובר במרכז מסחרי עם פוטנציאל עסקי רב, נוכח הקירבה של המתחם לבית חולים בילינסון.

הפרויקט הוא תולדה של יוזמה משותפת בין תדהר לחיים שמי ובניו. חברת תדהר ותיקה ומוכרת ברמה הארצית, במיוחד בנדל”ן למגורים. החברה פרסמה באתר שלה את פרטי פרויקט אנסקי, כבר לפני חודשים רבים. קבוצת תדהר בע”מ, המוכרת בשם המקוצר “תדהר”, היא חברה פרטית ישראלית העוסקת בייזום, הקמה, ושיווק פרויקטים למגורים, מסחר ותעשייה בישראל ומחוצה לה. יו”ר תדהר הוא גיל גבע.

הפרויקט מצא על משולש הרחובות - אנסקי, קפלן , אמסטרדם
הפרויקט נמצא על משולש הרחובות - אנסקי, קפלן , אמסטרדם

חיים שמי ובניו היא חברת נדל”ן ותיקה ומוכרת מפתח תקווה (משרדיה בב.ס.ר סיטי), שמתמחה בהתחדשות עירונית בפתח תקווה ויש לה בכל זמן נתון, מספר גדול של פרויקטים בעיר – בשלב התכנון, הבנייה, השיווק והאכלוס. חלקם גם סיקרנו, כמו הפרויקט באברבנאל. יו”ר החברה הוא יהורם שמי. על העיצוב המודרני שמתוכנן בפרויקט אנסקי בפתח תקווה, אחראי משרד האדריכלים המוביל יסקי מור סיון (שלו שייכים ההדמיות בכתבה ובסרטון), המתמחה בבנייה רוויה בשילוב בנייה ירוקה.

לפני כשנה דיווחנו לכם על פרויקט מתחם אמסטרדם הסמוך למתחם אנסקי ולמעשה מהווה רצף שכונתי שלו. מתחם אמסטרדם של קבוצת יובלים, כולל 6 מבני מגורים בני 5-9 קומות וכן בניין משרדים אחד בן 8 קומות.

עוד ב-נדל"ן בפתח תקווה

רמי גרינברג מדבר נגד שכונת האצטדיון

פרויקט “שכונת האצטדיון” בפתח תקווה לפני הכרעה. העירייה: “לא תומכים. זה נכפה עלינו”

האם במקום “שער לעיר” נקבל פקקים? הוועדה למתחמים מועדפים לדיור (ותמ”ל) תדון ביום שלישי הבא (26.5) בתוכנית הענק להקמת רובע חדש צפונית לדרך אם המושבות. בעוד שפקידי התכנון מפזרים הבטחות על “עירוניות אינטנסיבית” ו”עורקים ירוקים”, גרינברג הביע התנגדות לתכנית כבר לפני שנה, אך נראה ששום דבר לא יעצור את השכונה החדשה, שתוקם עד 2035 עם 3900 יח”ד.

המשך קריאה »
קטה גרופ פתח תקווה ימנו זלקה

״תהנו מהחיים ואל תשכחו לחייך״: קטה גרופ עם מיזם להנצחת ימנו בנימין זלקה ז”ל ברחבי פ”ת

חברת הנדל”ו הפתח תקוואית שמפעילה כ-20 פרויקטים בעיר החליטה להפוך את הכאב לעשייה. תמונותיו של בנימין ז”ל, שנרצח על ידי נערים בערב יום העצמאות האחרון מחוץ לסניף פיצה האט בכפר גנים, נתלו על גדרות אתרי הבנייה, והעובדים זכו לחלוקת פיצות מרגשת מהמקום בו עבד, במטרה להפיץ מסר של סובלנות וקריאה ברורה: די לאלימות.

המשך קריאה »
מתחם "שער סירקין" פתח תקווה

סערת “תמורות אפס” באלתרמן פ”ת: “הבניינים קורסים, אם ייקחו לנו חדר – לא נחתום” (וידאו)

פרויקט הפינוי-בינוי הענק “שער סירקין” (חלק מתוכנית מטרו מזרח) של קבוצת R.M.A (רם-מוגרבי-ארדיטי) ויזמיות נוספות, נמצא בלב מאבק יצרי. בעוד היזמים טוענים לחוסר כדאיות כלכלית עקב תחשיבי הוותמ”ל, התושבים מגלים כי התמורה שהובטחה להם נמחקה לחלוטין. בעיריית פתח תקווה לא מתרגשים: “גם קבלת דירה חדשה עם ממ”ד וחניה בשטח דומה – היא תמורה”. התושבים קוראים לראש העיר רמי גרינברג להתערב.

המשך קריאה »
10 פרויקטים מבצע דירות חדשות בפתח תקווה

הזדמנות לדירה של פעם בחיים? 10 פרויקטים חדשים בפתח תקווה שמוצעים עכשיו במבצע

עם שוך רוחות המלחמה, שוק הנדל”ן בפתח תקווה ממשיך לרתוח. בעיר, שהפכה בשנים האחרונות לאחת המבוקשות באזור המרכז עם תנופת התחדשות עירונית ובנייה חדשה, יש תחרות עצומה על רוכשי הדירות, שמקבלת ביטוי במבצעים מיוחדים לדירות חדשות, כפי שעולה מבדיקה בפלטפורמת “יד1” (מבית יד2).

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]