אוטובוסים בפתח תקווה

עיריית פתח תקווה: תגברנו את התחבורה הציבורית בעיר ב-10 קווי אוטובוסים

משרד התחבורה והרשות הארצית לתחבורה ציבורית בשיתוף העירייה, מודיעים היום על תגבור קווים בסך של כ-200 נסיעות ביום. הקוים שיתוגברו: קוי האוטובוס 76, 77, 78 של חברת מטרופולין, קו 20, 22, 44, 64, 99 של אפיקים אלקטרה וקוים 51 ו-38 של חברת דן. גרינברג: “נפחית שימוש ברכב פרטי, נקל על העומסים בכבישים, נצמצם פגיעה באיכות הסביבה ובחיי אדם”.

האם צפויים להרגיש בקרוב הקלה בפקקים של פתח תקווה? לא בטוח, אבל עיריית פתח תקווה הודיעה היום כי הוא עושה צעד בנושא עם תגבור התדירות של 10 קווי אוטובוס, בעיקר כאלה שמובילים לתחנות רכבת ישראל והרכבת הקלה. להלן פירוט הקווים שיתוגברו:

אוטובוסים בצומת העיפרון פתח תקווה ובקניון הגדול פתח תקווה
אוטובוסים בצומת העיפרון פתח תקווה ובקניון הגדול פתח תקווה

פתח תקווה לקריית אונו, אור יהודה, יהוד וגני תקווה:

  1. קו 76 של חברת מטרופולין, המקשר בין פ”ת, מסוף ארנס לאור יהודה, יתוגבר בתדירות של כל 20 דקות בשעות השיא, בימי שישי.
  2. קו 77 של חברת מטרופולין, המקשר בין תחנת הרכבת קריית אריה, פ”ת לאור יהודה, יתוגבר בתדירות של כל 20 דקות, במהלך היום, בימים א-ה.
  3. קו 78 של חברת מטרופולין,  המקשר בין מסוף ארנס, פ”ת ליהוד ואור יהודה, יתוגבר לתדירות של כל 30 דקות במהלך היום, בימים א-ה.

קווים פנימיים בפתח תקווה לרכבת הקלה ות"א:

 

  1. קו 20 של חברת אלקטרה אפיקים, המקשר בין בית רבקה – פ”ת לאוניברסיטת ת”א, ועובר בתחנות הרכבת הקלה לאורך ציר ז’בוטינסקי, יתוגבר באופן משמעותי בכל שעות היום, בימים א-ה.
  2. קו 22 של חברת אלקטרה אפיקים, המקשר בתוך פתח תקווה, בין שכונת הדר גנים – לאזור העסקים פארקטק. הקו יתוגבר באופן משמעותי בכל שעות היום, בימים א-ה.
  3. קו 44 של חברת אלקטרה אפיקים, המקשר בין מרכז העיר לתחנת רכבת קריית אריה, יתוגבר בכל שעות היום, בימים א-ה.
  4. קו 64 של חברת אלקטרה אפיקים, המקשר בין שכונת הדר גנים – למסוף הכרמלית בתל אביב. הקו יתוגבר באופן משמעותי בכל שעות היום, בימים א-ה ויורחבו שעות הפעילות שלו. 
  5. קו 99 של חברת אלקטרה אפיקים, המקשר בתוך פתח תקווה, בין שכונת עמישב– למרכז הרפואי רבין, ועובר בתחנות הרכבת הקלה לאורך ציר ז’בוטינסקי. הקו יתוגבר בעשרות נסיעות ביום, באופן משמעותי בכל שעות היום, בימים א-ה.

״בהתאם לעלייה בביקושים פעלנו בשיתוף עם עיריית פתח תקווה ומשרד התחבורה לתגבור חלק מהקווים לאורך כל שעות היום”, מסר לנו טל כהן, מנכ”ל אלקטרה אפיקים:. “אנו, ראש העיר ומשרד התחבורה קשובים לצרכי הלקוחות ופועלים כל העת לבצע את ההתאמות הנדרשות בדגש על חווית נסיעה בטוחה, יעילה ומתקדמת. העלייה המתמדת בביקושים לשירותי התחבורה הציבורית בפתח תקווה מצביעים על שימוש רב וגובר בקרב תושבי העיר שנהנים משירותי תחבורה ציבורית טובים ואנו שמחים על כך”.

אוטובוס של אפיקים בפתח תקווה. (צילום: יח"צ)
אוטובוס של אפיקים בפתח תקווה. (צילום: עיריית פתח תקווה)

חיבור שכונת אם המושבות לרכבת הקלה בתחנת פינסקר על ידי חברת דן, שתפעיל תחנות אוטובוס חדשות:

  1. קו 51 המגיע מת”א ועובר בשכונת אם המושבות ימשיך לכיוון רחוב פינסקר, בסמוך לתחנת הרכבת הקלה, ויספק קישוריות וחיבוריות בין השכונה לרכבת הקלה. משם הקו ממשיך לתחנה המרכזית ברחוב אורלוב.  
  2. קו 38 המגיע מחולון, עובר באזור התעשייה פארקטק, יעבור גם הוא ברחוב פינסקר, במקטע גיסין -אורלוב, וגם לו יתווספו תחנות ברחוב פינסקר, בסמוך לרכבת הקלה, בשני הכיוונים.

“לאחר עבודת מטה מסודרת ומיפוי צרכים, בשיתוף פעולה עם משרד התחבורה, אני שמח לבשר כי יתוגברו הקווים המובילים לרכבת הקלה וקווים נוספים מרכזיים”, מסר ראש העיר, רמי גרינברג. “קישוריות בין השכונות ובין חלקי העיר ותדירות גבוהה של אוטובוסים ורכבות תשפר באופן משמעותי את השימוש בתחבורה הציבורית ותפחית את השימוש בכלי רכב פרטיים, מה שיקל על העומסים בכבישים ויצמצם את הפגיעה באיכות הסביבה וכמובן בחיי אדם”.

צילום תמונה פותחת: דוד קמחי (עיריית פתח תקווה)

עוד ב-רכב ותחבורה

פקקים בפתח תקווה - נת"צ בפתח תקווה

פקקי ענק הבוקר: כביש 4 חסום בכניסה לפתח תקווה החדשה בעקבות הפגנת חרדים הבוקר

הפגנה בלתי חוקית המתקיימת בשעה זו סמוך לבני ברק מובילה לעומסי ענק ושיבושי תנועה קשים באחד מעורקי התחבורה הראשיים של פתח תקווה. המשטרה חסמה את הכביש משני הכיוונים וממליצה לנהגים לבחור בדרכים חלופיות.

המשך קריאה »

“רעש וסכנה”: תושבי אם המושבות זועמים על “מפגשי החרקות” מדי שישי בחניון אצטדיון שלמה ביטוח (וידאו)

תושבי השכונות הסמוכות לאצטדיון העירוני בפתח תקווה מדווחים על מטרד בלתי נסבל מדי סוף שבוע: עשרות כלי רכב משופרים נפגשים בחניון הפתוח, מבצעים דריפטים מסוכנים וממלאים את האוויר בריח חריף של גומי שרוף ועשן רעיל. “זה רק עניין של זמן עד שמישהו ייהרג כאן”. המשטרה: “מבצעים אכיפה מוגברת”

המשך קריאה »
דריסה בהפגנת חרדים

צפו: קשיש בן 93 נפגע מרכב שניסה להימלט מהמון במהלך הפגנות החרדים בצומת גהה פ”ת

אירוע חריג וקשה אתמול סמוך למחלף גהה: נהגת שרכבה הוקף בהמוני מפגינים ניסתה להיחלץ מהמקום, ופגעה בהולך רגל בן 93. הוא פונה לבית החולים בילינסון במצב בינוני. הנהגת הסגירה את עצמה למשטרה. צפו בתיעוד החריג

המשך קריאה »
מטרו פארק 456 ג'ילי פתח תקווה

מותג הרכבים החשמליים ג’ילי (Geely) יפתח בקרוב אולם תצוגה במטרו פארק פ”ת (וידאו)

תנופת האכלוס במתחם העסקים המבוקש בקריית אריה נמשכת: סוכנות ג’ילי בפתח תקווה חתמה על חוזה שכירות לשנה עם אופציה להארכה במתחם “מטרו פארק” שבבעלות איש הנדל”ן אורן תומא, מחברת אורן תומא ייזום והשקעות נדל”ן. במסגרת ההסכם, תשכור הסוכנות שטח של 115 מ”ר לטובת הקמת אולם התצוגה הראשון של ג’ילי בפתח תקווה. חברת אורן תומא ייזום והשקעות נדל”ן תהיה אחראית על תהליך ההקמה וההתאמה של אולם התצוגה מ-א’ ועד ת’.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]