אוהדי מכבי פתח תקווה ב-4:0 מול הפועל בדרבי

אחרי ה- 4:0 בדרבי: במכבי ייצאו במבצע מנויים חדש. בהפועל האוהדים קוראים לפטר את טסלפפה

גם האופטימיים באוהדי מכבי פתח תקווה לא ציפו לתצוגת תכלית כזאת תוצרת השחקנים של שי ברדה, שהשאירה את הקהל ביציעים לעודד, זמן רב אחרי שריקת הסיום. למרות שמדובר היה במשחק ביתי של מכבי, עדיין היה רוב קטן ביציעים לטובת אוהדי הפועל (2200), לעומת מכבי (2000). גם כך, מדובר במספר שיא העונה של אוהדים ובקבוצה מצפים להמשיך את המומנטום ולמלא את היציעים גם במשחקים הבאים.

הדרבי הגדול של פתח תקווה הבטיח וגם קיים, אבל מי שיצאו מחייכים הם רק אוהדי מכבי, שחזו בניצחון הגדול ביותר על הפועל במשחק ליגה רשמי מאז 1980. מה שהיה מרשים לא פחות, הייתה תצוגת העידוד הבלתי פוסקת בשערים 1+2, שהלכה והתגברה אחרי כל שער ושער. למרות שמדובר רק בליגה הלאומית, נראה שהיריבות העירונית הולכת ומתגברת, עם הרבה עקיצות ושמחה לאיד (וטוב, שבלי אלימות).

צפו ביציעי מכבי פתח תקווה בדרבי

השופט ריחם?

בסיום המשחק שאלנו את אוהדי מכבי, שמן הסתם כבר רואים את עצמם עם רגל בליגת העל, אם הם ישמחו שהפועל תצטרף אליהם. הדיעות היו חלוקות. באופן מפתיע, היו לא מעט אוהדים, שאמרו לנו שיהיו שמחים לדרבי בליגת העל. "נשמח לשש נקודות בטוחות", אמר אחד מהם. אוהד נוסף ציין שעיר כמו פתח תקווה, ראויה לשתי קבוצות בליגת העל. עדיין רוב אוהדי מכבי, היו שמחים לעלות לבד ולהשאיר את הפועל מאחור.

מי שהרשים במכבי היה הקשר ארד בר, שכבש את השער השני (בנגיחה), במה שנחשב למשחקו הטוב ביותר בשנתיים האחרונות. הקשר פתח את הפה היום על מאמנו לשעבר ניר קלינגר בערוץ 5, שלטענתו ייבש אותו על הספסל ולא בגלל סיבות מקצועיות. טל בן חיים עם ריבאונד של פנדל, עומר פדידה עם פנדל לשער וסיפתח לחיבורים של איליה שקורין, הביילארוסי הצעיר, השלימו את הרביעייה המהממת.

מנגד, בהפועל עדיין מתקשים לעכל את התבוסה. רבים מהאוהדים (2200) עזבו את היציעים לפני שריקת הסיום (שהגיעה בדיוק בדקה ה-90, אולי מתוך רחמים של השופט), אבל אלה שנשארו עודדו בצורה מרגשת את השחקנים המאוכזבים על רקע "מרי לו" של צביקה פיק. לאחר מכן, ברשתות החברתיות הן הוציאו את קצפם, בעיקר על המאמן עפר טסלפפה, אותו הם קראו לפטר (להזכירכם, אנחנו רק במחזור ה-6).

אוהדי מכבי פתח תקווה ביציע
אוהדי מכבי פתח תקווה ביציע

יחייכו בהרמת כוסית?

בהפועל כמובן שממשיכים לתת גיבוי למאמן ושואפים עידוד מכך שהליגה רק בהתחלתה, מה גם שהקבוצה נמצאת במקום ה-3, נקודה מהפועל כפר סבא, לה יש משחק חסר, אבל הרחק ממכבי, לה כבר יש 16 נקודות (מתוך 18 אפשרוית). הפועל פתח תקווה תגיע מחר להרמת הכוסית במתחם דן טאון (אחד מהספונסרים של הקבוצה) וסביר להניח שהם היו רוצים להגיע לשם עם פנים מחייכות יותר. 

נוכח תצוגת העידוד וההתלהבות מהניצחון בדרבי, במכבי יצאו עם מבצע מנויים חדש, שכולל, בין היתר, חבילת "משפחה" אטרקטיבית של הורה + ילד ב-600 ש"ח והורה + 2 ילדים ב-770 ש"ח. המבצע בתוקף עד סוף החודש ובמכבי מצפים, שהמחירים הזולים (בחישוב פשוט – פחות מ-20 ש"ח למשחק, בכ-15 משחקי בית שעוד נותרו), יימשכו למגרש גם אוהדים חדשים (לינק לרכישת מנוי – בתחתית הכתבה).

למשחק הבא מול הפועל עפולה (יום שישי, 30.9), תעמיד הקבוצה לרשות האוהדים 2 אוטובוסים בעלות סמלית של 10 ש"ח לאוהד, שיגיעו לקופת ארגון האוהדים. ואגב אוהדים, ב-14.10 צפוי להיערך במגרש האימונים במושבה, טורניר אוהדים לזכר עמיחי כרמלי, שחקן העבר שנפטר לפני שנה בגיל 90.

אוהד: "פתח תקווה ראויה לשתי קבוצות בליגת העל"
אוהד: "פתח תקווה ראויה לשתי קבוצות בליגת העל"
מבצע מנויים מכבי פתח תקווה
מבצע מנויים מכבי פתח תקווה

עוד ב-ספורט

אוהדי הפועל פתח תקווה

אחרי הניצחון 1:0 בנוף הגליל: הפועל 'מבנה' פ"ת תוכל לעלות ליגה עוד לפני פסח

פנדל מוצלח של אליאן רוחאנה בדקה ה-44, אחרי (ספק) הכשלה ברחבה של פרנק ריבולייה, קבע להפועל 1:0 שלישי ברציפות וניצחון 10 מ-11 המשחקים האחרונים ופער של 12 נקודות מהמקום ה-3. כ-800 אוהדים כחולים נסעו לאצטדיון הצפוני וחזרו עם חיוך גדול וחום בלב, כשהם יודעים שעלייה לליגת העל באופן מעשי – היא עניין של זמן (קצר). בקונסטלציה מסוימת, זה יכול לקרות כבר בעוד שני משחקים.

המשך קריאה »

נועם שוהם מונה למאמן מכבי פתח-תקוה. המנהל המקצועי טל בן חיים – התפטר

רבים מאוהדי מכבי הופתעו מההחלטה למנות את המאמן, שעוזב את הפועל כפר שלם מצמרת הליגה הלאומית – זאת מכיוון שבפעם השלישית, אחרי דן רומן ותמיר לוזון – יעמוד על הקוים מאמן ללא ניסיון בליגת העל. אבי לוזון, האיש הקובע במועדון קיבל את ההחלטה, בעקבות עונה מוצלחת של שוהם, שהצליח להפתיע ולהתברג בצמרת הלאומית עם סגל שחקנים אלמוני יחסית. בן חיים: "לוקח אחריות על הכישלון".

המשך קריאה »
תופס פיקוד - תמיר לוזון באימון ההכנה לפני בני סכנין. באדיבות מדיה מכבי פ"ת

כבר אחרי 3 חודשים: תמיר לוזון ביקש להפסיק לאמן את מכבי פ"ת מתוך דאגה לאביו

מועדון מכבי פתח-תקוה הודיע הערב (16.3) כי בנו של הבעלים, אבי לוזון, שבדצמבר מונה למאמן זמני, לאחר פיטוריו של דן רמון, ומהר הפך לקבוע – יפסיק את עבודתו כמאמן הקבוצה הבוגרת וימשיך לקחת חלק בפעילות ופיתוח מחלקת הנוער. "תמיר מחזיק אצבעות להשארות הקבוצה בליגת העל, כי לפני הכל הוא אוהד הקבוצה", נמסר בהודעה. במועדון עדיין לא הודיעו מי יהיה המאמן המחליף.

המשך קריאה »

הטור של ים זבידה (אוהד מכבי פ"ת) – להחזיר את המחאה

אחרי ההפסד החמישי ברציפות, הערב לקרית שמונה (1:2) וההתקרבות המסוכנת לקו האדום, יש חשש ממשי בקרב האוהדים ששוב נרד ליגה – בפעם הרביעית מאז 2012. אחרי שזכינו לפני שנה בגביע, ידענו שלקחת תואר כזה אחרי 72 שנה, אמורה להיות נקודת מפנה לעתיד המועדון. הייתה פה הזדמנות חד פעמית להחזיר את המועדון לקידמת הכדורגל הישראלי אחרי דשדוש בתחתית ונדנדה בין הליגה השנייה לראשונה במשך כעשור.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שותפים על תכנים שעולים לאתר

Loading