הועדה המקומית לתכנון ובנייה עיריית פתח תקווה - יהיה דיור בר השגה?

בשורה לצעירים? הוועדה לתכנון ובנייה בפ”ת אישרה את מסמך המדיניות לדיור בהישג יד

העירייה מסרה כי בהמשך לפגישה שנערכה עם ראש העיר וגורמים בעירייה, מתכננים ואנשי מקצוע, הוחלט לאשר את המסמך, שהיישום שלו, אמור לאפשר לזוגות צעירים ולפתח תקוואים מעוטי יכולת, לשכור דירות של 2-3-4 חדרים במחירים מציאותיים עבורם. גרינברג: “המסמך מאפשר ליצור תמהיל אוכלוסייה מגוון יותר באזורים המתחדשים ובמרכז העיר”.

לפני כ-100 ימים דיווחנו לכם על כך כוונת ראש העיר לפעול לקידום דיור בר השגה, שתחילתו במסמך המגבש קווי מדיניות, שיאפשרו לעירייה לקדם פרויקטים מהסוג הזה. היום, בעקבות פגישה שנערכה בקרב גורמים בעירייה, ביניהם גרינברג, מהנדס העיר, איציק אוז’לבו, מתכננים של מרכז הגר וגורמי מקצוע במינהל ההנדסה, נמסר כי המסמך אושר ועכשיו עוברים למעשים.

פתח תקווה מלמעלה
פתח תקווה מלמעלה (צילום: דוברות עיריית פתח תקווה)

גם סטודנטים צפויים ליהנות מהתכנית

לפי הדיווח, המסמך יאפשר לעיריית פתח תקווה להתערב בקידום פרוייקטים לדיור בהישג יד, בהם יהיו דירות עם אפשרות השכרה לטווח הארוך ובמחיר מופחת, תוך עמידה בקריטריונים שונים ומתן תמריצים ליזמים לטובת ישום המדיניות בפרוייקטים השונים. מטרת המדיניות, בין היתר, להרחיב את המגוון החברתי בתכנון העירוני וכן לאפשר דיור לצעירים ולמשפחות צעירות במרכז העיר ובאזורים המתחדשים.  

בין היתר, המסמך גם מגדיר דרכים להחייאת מרכז העיר ופיתוח הכלכלה המקומית, אפשרות להקצות נתח נרחב מתוך סך יחידות הדיור עבור דור ההמשך בעיר וכן בחינת אפשרות להקצאת יח”ד לדיור בהישג יד עבור מעונות סטודנטים באזורי שונים בעיר עבור רופאים, אנשי הוראה, עובדי רווחה, אמנים ועוד.העירייה תשאף לכך שבכל שכונות העיר יהיה מלאי של דיור בהישג יד בהתאם למטרות העירוניות, תוך התייחסות לתחזיות הגידול.

מחירי השכירות הממוצעים בפתח תקווה. על מנת להגיע לדיור בר השגה, צריך להגיע לשכירות של פחות מ-3000 ש"ח לחודש, כך שעבור זוג צעיר היא תהווה ברבע מההכנסה החודשית
מחירי השכירות הממוצעים בפתח תקווה. על מנת להגיע לדיור בר השגה, גובה השכירות צריך לרדת מ-3000 ש"ח לחודש, כך שעבור זוג צעיר היא תהווה לא יותר מרבע מההכנסה החודשית.

גם מתפעלים וגם מפקחים

לפי התכנית שבמסמך, גם יוקם גוף ביצועי לייזום, אחזקה, ניהול, תפעול ופיקוח של מלאי הדיור הקיים והעתידי בעיר. הגוף יהיה אמון על ניתור ומעקב אחרי מלאי הדיור בשכונות ומצבו, ייזום פרויקטים לשמירה על המלאי הקיים ושיפורו, הגדלת נגישות הדיור, התקשרויות עם גופים מבצעים, ניהול ופיקוח על מלאי הדיור העירוני שיוקם ועוד.

“כחלק ממגמה כלל ארצית המשקפת עלייה מתמשכת במחירי הדירות, הועדה המקומית אישרה היום מסמך מדיניות עירוני, שיאפשר לרשות להתערב בפרוייקטים השונים, כדי לתת מענה לדיור בהישג יד”, מסר גרינברג. “המסמך מאפשר לצור תמהיל אוכלוסייה מגוון יותר באזורים המתחדשים ובמרכז העיר ובקביל יאפשר לצעירים לשכור דירות במחיר מופחת”. 

יש לציין כי כיום, מרבית הפרויקטים של בנייה חדשה התחדשות עירונית בפתח תקווה, אינם מיועדים להשכרה לטווח ארוך וגם אם חלק מהדירות בהם יושכרו, הרי שדמי השכירות שלהן צפויים להיות גבוהים, היות ומדובר בדירות חדשות בסטנדרט גבוה שלהן ושל המבנה והמעטפת החיצונית.

קרדיט תמונה פותחת: מנהלת כרמים

עוד ב-נדל"ן בפתח תקווה

גלובל טאוורס כנס שיווק מגדלי ישראל

צפו: כנס שיווק המגדלים החדשים של “ס.ע.ן זהב” ו-“מגדלי ישראל” ב-GLOBAL TOWERS (וידאו)

מתווכים, משווקים, אנשי נדל”ן, בעלי עסקים ואנשי עירייה, התכנסו בקומה ה – 36 מתוך 42 קומות במגדל GLOBAL BB, שכרגע נמצא בעיצומה של בניה –ומתחיל להתאכלס כבר ב-2026. הכנס היווה יריית פתיחה לשיווק המשרדים, לאחר שכמחצית משטחי הפרויקט כבר הושכרו לחברות ענק, כמו פנגו ומילגם. “יש תחושה של התעוררות בשוק הנדל”ן המסחרי בפתח תקווה”, אמר בכנס חיים מאור, משווק הפרויקט.

המשך קריאה »
פרויקט הריסה קדיש לוז 4-6 פתח תקווה

צפו: אירוע הריסה פרויקט קדיש לוז 4-6 פתח תקווה של אדי יזום ובניה (וידאו)

עשרות משתתפים הגיעו לשכונת רמת ורבר, לרגע מרגש ומשמעותי – תחילת פרק חדש עם הריסת שני הבניינים הישנים ברחוב קדיש לוז 4–6 – צעד חשוב בדרך למימוש פרויקט ההתחדשות העירונית במקום.לאחר תכנון והכנה של ארבע שנים בלבד, הרסו בניינים ישנים ורעועים מתחילת שנות ה-70′, לטובת פרויקט מגורים מודרני של שני בניינים, 9 קומות כל אחד עם 72 דירות דנדשות במיקום אטרקטיבי.

המשך קריאה »

מיני-פנטהאוז יוקרתי בפתח תקווה מוצע למכירה ב-8.5 מיליון ש”ח על ידי עידו אלמוזנינו

המתווך מסוכנות הפתח תקוואית “דירוטשילד”, מציע היום (2.11) עסקת מיני-פנטהאוז מסקרנת של דירה מרווחת במיוחד, המשתרעת על פני 6 חדרים ובשטח בנוי עצום של 220 מ”ר, הכוללת מרפסת גג ענקית בגודל של 160 מ”ר ונוף פתוח מקומה גבוהה. ” יש פה יוקרה, נוף ומיקום מנצח”, נמסר. “מדובר בשכונה מבוקשת ושקטה, ומציע שילוב מנצח של נוחות עירונית ואיכות חיים גבוהה”.

המשך קריאה »
MALA פתח תקווה

אלמוג החלה לשווק את MALA בכפר גנים ב’ פ”ת ב-2.25 מיליון ש”ח לדירת 3 חדרים

פרויקט ההתחדשות העירונית של קבוצת הנדל”ן במשולש יוספברג, כץ ובן צבי, עולה שלב עם תחילת שלב השיווק, שמלווה בקמפיין שלטי חוצות ברחבי העיר. לפי הערכת החברה, היתר הבניה צפוי להתקבל עוד חצי שנה. לפי התכנון, שלושת המבנים הישנים, בני למעלה מ-50 שנה, עם 56 דירות במצב תחזוקתי רעוע, יהרסו, ובמקומם ייבנו שני מגדלים מודרניים בני 24 קומות כל אחד עם 227 דירות.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading