מתחם שנקר דרומי, מתחם אודיס, מתחם אשד איגרא

מנהטן בקריית אריה: עיריית פתח תקווה מקדמת עוד 4 מגדלי משרדים בני 30 ו-40 קומות

שנה לאחר שדיווחנו לכם שאושר קידום פרויקט "שנקר דרומי" ברחוב שנקר, ביום חמישי האחרון, הועדה המחוזית לתכנון ובנייה בעיר, אישרה את קידומו של פרויקט "שנקר צפוני", הכולל מגדל שיתנשא ל-40 קומות ועוד שני מבנים בני 10 קומות כ"א. בנוסף, אושר קידום מתחם אודיס, שיכלול שני מגדלים תעסוקה ומשרדים בני 30 קומות כ"א וכן מגדל נוסף בן 40 קומות במתחם אשד-איגרא בסמוך לקניון הגדול.

למרות שהכל מגובה בשרטוטים של טובי המתכננים והאדריכלים, עדיין קשה לנו לדמיין איך ייראה קו הרקיע של פתח תקווה בעוד 10 שנים. לפי הפרויקטים שמאושרים חדשות לבקרים, היא אולי עדיין לא תהפוך למנהטן, אבל בהחלט תהיה דומה לבורסה של רמת גן, מבחינת היקף, כמות וגובה מגדלי המשרדים, שצפויים לקום בה.

מה קורה היום ברחוב שנקר? צפו בתמונות

גבוה יותר מב.ס.ר סיטי

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה של עיריית פתח תקווה, שהתכנסה ביום ה', אישרה לקידום שלושה פרויקטים משמעותיים. ראשית, פרויקט "שנקר צפוני", שנה לאחר שאושר קידום של "שנקר דרומי", שני פרויקטים שצפויים לקום על רח' שנקר, שנמצא בלוקיישן כל כך מרכזי, אבל הוא כיום במצב מוזנח, שלא מזכיר בכלל את המבנים המודרניים של ב.ס.ר סיטי, הנמצאים כמה מאות מטרים מזרחית לו. 

ביקרנו היום במקום וראינו עד כמה המקום דורש חידוש מכל ההיבטים. לפני התכנית, המוסכים והתעשייה הקטנה, שנמצאים בו כיום, יפנו את עצמם למגדל משרדים בן 40 קומות (גבוה יותר מהמגדלים של ב.ס.ר סיטי) ועוד שני מבנים של 10 קומות כל אחד – הכל על שטח של 11.5 אלף מ"ר. הקו האדום של הרכבת הקלה צפוי לעצור בתחנה, שתהיה סמוכה מרחק שתי דקות הליכה מהמתחם. יזם הפרויקט, לפי הרישום, הוא אבן זוהר תעשיות.

תכנית מתחם שנקר צפון פתח תקווה
תכנית מתחם שנקר צפון פתח תקווה

במקום מפעל אודיס - שני מגדלים של 30 קומות

כזכור, לפני כשנה דיווחנו לכם על תכנית מתחם שנקר דרום ("שנקר דרומי"), שם מדובר בפרויקט גדול אף יותר, שצפוי לכלול למעלה מ-70,000 מ"ר בנוי, בו יוקם מגדל משרדים בן 40 קומות, אולם כנסים, מרכזי תעסוקה ומסחר ועוד. גודל המגרש במתחם שנקר דרום הוא כ-8 דונם וצפויה לקום בו גם כיכר עירונית, שתתפרס על פני דונם. יזמי הפרויקטים שם הם אקווריוס ייזום ופיתוח נכסים, רותי ודורון תמיר ושאול לוטן מקבוצת לוינשטיין. 

פרויקט נוסף בקריית אריה (פארקטק), שאושרו ביום חמישי לקידום בוועדה הוא מתחם אודיס (על שם מפעל אודיס לסינון, הקיים בו כיום, שהוא גם רשום כיזם הפרויקט לפי התכנית). במסגרת התכנית של הפרויקט, צפויים להיבנות שני מגדלי תעסוקה ומשרדים בני 30 קומות עם קומת קרקע לצרכי מסחר.

תכנית מתחם אודיס פתח תקווה
תכנית מתחם אודיס פתח תקווה

מגדל של 40 קומות סמוך לקניון הגדול

בנוסף אושרה התכנית במתחם אשד איגרא (גם הוא על שם מפעל שהיה קיים במקום), הממוקם בשטח הגובל ברחובות ז'בוטינסקי, הרכש ומוטה גור – סמוך לקניון הגדול וסמוך לפרויקט 456 מטרופארק, שהולך ומסתיים בימים הקרובים. הוועדה אישרה שם הקמת מגדל בן 40 קומות, מתוכן 4 קומות למסחר ותעסוקה. גם כאן מדובר בלוקיישן אטרקטיבי במיוחד, סמוך לתחנת בילינסון של רכבת הקלה ותחנת המטרו M3. יזם הפרויקט, לפי תכניות העירייה, הוא עופר אלבוים.

תכנית מתחם אשד איגרא פתח תקווה
תכנית מתחם אשד איגרא פתח תקווה

עוד ב-נדל"ן בפתח תקווה

ליאור אליהו אבנר אליהו אלי כהן

במעמד שר הכלכלה וראש העיר: 'אבנר אליהו' חנכה משרדים בפ"ת וקיבלה טופס 4 לקיש 16

חברת הנדל"ן הפתח תקוואית ה-ותיקה חגגה את פתיחת המשרדים החדשים של הקבוצה בקומה ה-18 במגדל העסקים בזל פארק פתח תקווה (רח' בזל 10), בנוכחות רמי גרינברג, שר הכלכלה אלי כהן, אנשי החברה, ביניהם הבעלים אבנר אליהו ובנו ליאור, כדורסלן העבר של נבחרת ישראל וכיום מנהל בקבוצה. במקביל, דיווחה החברה על שלב משמעותי בפרויקט הדגל של בפתח תקווה – בקיש 16

המשך קריאה »
כבישי הגישה לפרויקט ויקה פארק

גרינברג: בקרוב יושלמו כבישי הגישה לפרויקט VICA (ויקה) פתח תקווה, סמוך לאצטדיון

ראש העיר רמי גרינברג מסר כי העירייה והחברה לפיתוח בדרך להשלמת הכבישים שיחברו את הנוסעים ברחובות זבולון המר וגיסין לפרויקט המסחרי העתידי, של חברות ויתניה וקרסו, שצפוי להתחיל להיות מאוכלס ב-2027. לדברי גרינברג, המקום עובר מתיחת פנים תשתיתית מקיפה שנועדה לייעל את זרימת התנועה ולשפר את הנגישות באזור התעשייה פארק-טק (קריית אריה).

המשך קריאה »
ביג פתח תקווה

תאונת עבודה באתר הבנייה של "ביג" פתח תקווה: פועל נפל מגובה ומצבו מוגדר קשה

פועל כבן 35 נפצע באורח קשה לאחר שנפל מגובה באתר הבנייה של פרויקט "ביג" במשה דיין פינת גיסין. המבוצע על ידי חברת "דניה סיבוס". הפצוע פונה לבית החולים בילינסון כשהוא מורדם ומונשם. זוהי תאונת העבודה הרצינית הראשונה (ונקווה גם האחרונה) במתחם הענק (65 אלף מ"ר), שצפוי לקום עד 2029 עם כ-150 חנויות ומגדל משרדים ענק בו יאוכלסו עובדי קבוצת "פוקס".

המשך קריאה »

מסוכן לבעלים: אופיר אדרי מקבל את הזיכיון של סוכנות התיווך "רימקס" פתח תקווה

אחרי עשור כסוכן מוביל ומעל ל-200 עסקאות בעיר בחמש השנים האחרונות בלבד, אופיר אדרי עושה את קפיצת המדרגה הטבעית והופך לבעלי הסוכנות. יחד עם אשתו ושותפתו העסקית, בת-אל, השניים מביאים רוח חדשה של מנטורינג לשוק הנדל"ן המקומי, ומספקים תחזית מרתקת (ולא מתפשרת) על עתיד שוק המגורים והמסחר בעיר.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading