מתחם שנקר דרומי, מתחם אודיס, מתחם אשד איגרא

מנהטן בקריית אריה: עיריית פתח תקווה מקדמת עוד 4 מגדלי משרדים בני 30 ו-40 קומות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

שנה לאחר שדיווחנו לכם שאושר קידום פרויקט "שנקר דרומי" ברחוב שנקר, ביום חמישי האחרון, הועדה המחוזית לתכנון ובנייה בעיר, אישרה את קידומו של פרויקט "שנקר צפוני", הכולל מגדל שיתנשא ל-40 קומות ועוד שני מבנים בני 10 קומות כ"א. בנוסף, אושר קידום מתחם אודיס, שיכלול שני מגדלים תעסוקה ומשרדים בני 30 קומות כ"א וכן מגדל נוסף בן 40 קומות במתחם אשד-איגרא בסמוך לקניון הגדול.

למרות שהכל מגובה בשרטוטים של טובי המתכננים והאדריכלים, עדיין קשה לנו לדמיין איך ייראה קו הרקיע של פתח תקווה בעוד 10 שנים. לפי הפרויקטים שמאושרים חדשות לבקרים, היא אולי עדיין לא תהפוך למנהטן, אבל בהחלט תהיה דומה לבורסה של רמת גן, מבחינת היקף, כמות וגובה מגדלי המשרדים, שצפויים לקום בה.

מה קורה היום ברחוב שנקר? צפו בתמונות

גבוה יותר מב.ס.ר סיטי

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה של עיריית פתח תקווה, שהתכנסה ביום ה', אישרה לקידום שלושה פרויקטים משמעותיים. ראשית, פרויקט "שנקר צפוני", שנה לאחר שאושר קידום של "שנקר דרומי", שני פרויקטים שצפויים לקום על רח' שנקר, שנמצא בלוקיישן כל כך מרכזי, אבל הוא כיום במצב מוזנח, שלא מזכיר בכלל את המבנים המודרניים של ב.ס.ר סיטי, הנמצאים כמה מאות מטרים מזרחית לו. 

ביקרנו היום במקום וראינו עד כמה המקום דורש חידוש מכל ההיבטים. לפני התכנית, המוסכים והתעשייה הקטנה, שנמצאים בו כיום, יפנו את עצמם למגדל משרדים בן 40 קומות (גבוה יותר מהמגדלים של ב.ס.ר סיטי) ועוד שני מבנים של 10 קומות כל אחד – הכל על שטח של 11.5 אלף מ"ר. הקו האדום של הרכבת הקלה צפוי לעצור בתחנה, שתהיה סמוכה מרחק שתי דקות הליכה מהמתחם. יזם הפרויקט, לפי הרישום, הוא אבן זוהר תעשיות.

תכנית מתחם שנקר צפון פתח תקווה
תכנית מתחם שנקר צפון פתח תקווה

במקום מפעל אודיס - שני מגדלים של 30 קומות

כזכור, לפני כשנה דיווחנו לכם על תכנית מתחם שנקר דרום ("שנקר דרומי"), שם מדובר בפרויקט גדול אף יותר, שצפוי לכלול למעלה מ-70,000 מ"ר בנוי, בו יוקם מגדל משרדים בן 40 קומות, אולם כנסים, מרכזי תעסוקה ומסחר ועוד. גודל המגרש במתחם שנקר דרום הוא כ-8 דונם וצפויה לקום בו גם כיכר עירונית, שתתפרס על פני דונם. יזמי הפרויקטים שם הם אקווריוס ייזום ופיתוח נכסים, רותי ודורון תמיר ושאול לוטן מקבוצת לוינשטיין. 

פרויקט נוסף בקריית אריה (פארקטק), שאושרו ביום חמישי לקידום בוועדה הוא מתחם אודיס (על שם מפעל אודיס לסינון, הקיים בו כיום, שהוא גם רשום כיזם הפרויקט לפי התכנית). במסגרת התכנית של הפרויקט, צפויים להיבנות שני מגדלי תעסוקה ומשרדים בני 30 קומות עם קומת קרקע לצרכי מסחר.

תכנית מתחם אודיס פתח תקווה
תכנית מתחם אודיס פתח תקווה

מגדל של 40 קומות סמוך לקניון הגדול

בנוסף אושרה התכנית במתחם אשד איגרא (גם הוא על שם מפעל שהיה קיים במקום), הממוקם בשטח הגובל ברחובות ז'בוטינסקי, הרכש ומוטה גור – סמוך לקניון הגדול וסמוך לפרויקט 456 מטרופארק, שהולך ומסתיים בימים הקרובים. הוועדה אישרה שם הקמת מגדל בן 40 קומות, מתוכן 4 קומות למסחר ותעסוקה. גם כאן מדובר בלוקיישן אטרקטיבי במיוחד, סמוך לתחנת בילינסון של רכבת הקלה ותחנת המטרו M3. יזם הפרויקט, לפי תכניות העירייה, הוא עופר אלבוים.

תכנית מתחם אשד איגרא פתח תקווה
תכנית מתחם אשד איגרא פתח תקווה

עוד ב-נדלן

איכילוב 5 פתח תקווה

דמיינו את 2025: מעונות סטודנטים + בית קפה יקומו ברח' איכילוב 5 פתח תקווה

העירייה מדווחת כי היום הונחה אבן פינה לאחד המיזמים המעניינים, שנועד להחיות את מרכז העיר ברוח רעננה וצעירה. לפי התכנון, הפרויקט אמור לקום בעוד 12 חודשים מהיום במה שהיה פעם בית לפקו. מדובר במבנה בן 5 קומות, כשבכל קומה דירה בת חמישה חדרי שינה, ממ"ד, שני חדרי שירותים, מטבח וסלון משותפים ומרפסת שמש. "זה יאפשר לסטודנטים לגור במרכז העיר בעלות סבירה", נמסר.

המשך קריאה »
גלובל טאוורס פתח תקווה B

ה"תאום של גלובל טאוורס" – התקבל היתר בנייה לעוד מגדל משרדים ענק בפתח תקווה

בקרוב תחל בנייתו של בניין המשרדים "גלובל טאוורס B", סמוך למגדל A, זאת לאחר שהועדה המקומית אישרה לפרויקט להתקדם לשלב הבא. לפי התכנון, צפוי לקום דרומית לבניין הקיים, אח תאום, עם 39 קומות, חמש יותר מאחיו המבוגר. במתחם מוקם בימים אלה מגדל שלישי בן 24 קומות, שמתכונן להסתיים ב-2025. נוכח ריבוי המגדלים על שטח קטן עולה שוב השאלה: האם ההיצע יגבר על הביקוש?

המשך קריאה »
מטרו פארק פתח תקווה

מתחם מטרו פארק פתח תקווה (456) בתחילת אכלוס: משרדים ראשונים החלו להיכנס

הפרויקט המסחרי המסקרן על רח' משה דיין, שממותג גם בשם 456, סיים את בנייתו במהלך השנה, כשלפני שלושה חודשים קיבל אישור של טופס 4 ואפשר כבר לראות מבעד לחלונות מספר משרדים בתהליכי שיפוץ פנים. הפרויקט הענק משתרע על שני מבנים בני 11 קומות כל אחד, המחוברים ביניהם, פלוס שטח מסחרי וציבורי רחב. רוב השטחים נרכשו לפני שנים, על ידי כ-280 משקיעים. מה המחירים?

המשך קריאה »
רמי גרינברג עורך סיור באתרי נייה בעיר

העירייה ביצעה ביקורי פתע באתרי בנייה בפתח תקווה: האם באמת יש מאבטח בכל אתר?

נכון להיום, יש בעיר עשרות רבות של אתרי בניייה בהם מבוצעים פרויקטים של נדל"ן מגורים ונדל"ן מסחרי. מאז פרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר, ניתנה הוראה חדש משמעית מצד העירייה – להפסיק את העבודות. מאז הן חודשו, אך תושבים רבים מביעים חשש, בעיקר מהפרויקטים בשכונות מגורים – כי הקבלנים מעסיקים פלשתינאים ושוהים בלתי חוקיים. גרינברג: "מוודאים שההנחיות נשמרות".

המשך קריאה »

השארו מעודכנים!

הירשמו כדי לקבל תוכן והתראות בלעדיים ישירות למייל

Loading