ז'בוטינסקי-שנקר פתח תקווה (שנקר דרומי)

ניתן אישור לתחילת עבודות בפרויקט ז'בוטינסקי-שנקר (מתחם "שנקר דרומי")

ציר הרכבת הקלה מייצר לצידו עוד ועוד פרויקטים ענקיים של מסחר ותעסוקה, כחלק מההתפתחות העסקית הדינמית של פתח תקווה. בשבוע שעבר אישרה הועדה המחוזית פרויקט לבניה על צומת הרחובות הסואן, בו אמורה לקום "תחנת שנקר", שם הרכבת צפויה להוריד מדי יום אלפי עובדים ומבקרים במתחם. בתכנית: מגדל בן 40 קומות, לצד שני בניינים בני 4 קומות כל אחד.

בישיבה של הועדה בשבוע שעבר, אושרה לבניה התכנית של פרויקט מתחם "שנקר דרומי", שהופקדה כבר לפני כשנה. מדובר על תכנית ענק בשטח של כ-10.5 דונם עליהם ייבנו כ-60 אלף מ"ר (מתוכם 54 אלף של משרדים ו-2300 של מסחר). מה שמייחד את התכנית היא הקרבה לכביש 4 וכמובן לתחנת הרכבת הקלה של הקו האדום שתעצור לצד המתחם. 

תחנת הרכבת הקלה שנקר - מהיום
תחנת הרכבת הקלה שנקר - מהיום

בתכנון: הרחבת הרחוב

כחלק מהתכנית צפויים להיות במתחם עירוב שימושים. קודם כל משרדים, כשקהל היעד הוא בעיקר של תעשיות עתירות ידע, הייטק, טכנולוגיה, מחקר ופיתוח. לצד המשרדים, צפויים לקום במתחם מסעדות, חנויות מסחר, מתקני ספורט, בילוי ופנאי, אולמות אירועים/ירידים – וגם שירותים בריאותיים ומוסדות ציבור. כל זאת לצד חניות ושטחי פריקה וטעינה.

נוכח התכנית הגרנדיוזית, עולה השאלה איך הרח' המיושן (והצר, יש לומר) יכיל את הפרויקט רחב המימדים. לשם כך, מתוכננת הרחבה של רח' שנקר והגדרה של חלק גדול מהפרויקט כשטח ציבורי פתוח (שצ"פ), שחלקו יהיה החיבור שלו לתחנת הרכבת הקלה.

על המפה - פרויקט "שנקר דרומי"
על המפה - פרויקט "שנקר דרומי"

לא למגורים

ההתנגדויות שהוצגו לתכנית התייחסו לבקשה להוסיף לפרויקט גם שימוש למגורים (דירות קטנות). בקשה זאת נדחתה בטענה שמתחם "שנקר דרומי" מוגדר כאיזור תעשיה, שאינו מאפשר סמיכות למגורים ותוספת המגורים עלולה לדחוק את התעשייה הקיימת והמותרת באיזור. 

יזמי הפרויקט הם קבוצת "לוינשטיין-משולם", שידועה בפרויקטי התעסוקה והמסחר הענקיים אותם השייכים לה, בעיקר בתל אביב. מבחינתה, פרויקט "שנקר דרומי", תהיה דריסת הרגל ראשונה ומשמעותית מאוד בפתח תקווה.

צומת שנקר - זבוטינסקי פתח תקווה
צומת שנקר - זבוטינסקי פתח תקווה

עוד ב-נדלן

סוף רוטשילד קטה גרופ

קטה גרופ בסוף של "סוף רוטשילד": מתחילים את שלב ד' ברוטשילד 170-172 (וידאו)

חברת הנדל"ן הגדולה מפתח תקווה מציינת את פרויקט ההריסה-בנייה ה-22 שלה בעיר והרביעי ברחוב עצמו. מדובר בפרויקט דגל בהיקף ענק, שכולל הריסה של 100 דירות ב-12 מבנים ישנים מלפני כ-50 שנים, שבמקומם ייבנו 8 בניינים מודרניים, שיאכלסו כ-300 דירות חדשות עם למעלה מ-1000 דיירים. "גרתי פה 20 שנה וכל הזמן חיכיתי לרגע המיוחל הזה", אמר הדייר יניב פרץ.

המשך קריאה »
מטרו פארק 456 פתח תקווה

תלו את השלט: מטרו פארק 456 פתח תקווה מתקרב ל-50% אכלוס בתפוסת המשרדים

המתחם, על משה דיין 10, הכולל כ-40 אלף מ"ר משרדים על פני שלושה בניינים בני 10 קומות כל אחד ושטח מסחרי בקרקע, מעורר עניין רב בקרב עסקים שמחפשים משרד במקום מרכזי, עם מחיר שפוי ולא סואן וגדול מדי כמו ב.ס.ר סיטי. בעלי המתחם מציעים מגוון רחב של נכסים: מ-50 מ"ר, עד קומה שלמה של 3000 מ"ר. היתרון: הקירבה לתחנת הרכבת הקלה, לבילינסון, לקניון הגדול ולפארק הגדול.

המשך קריאה »
יוני ישראלי ויתניה קרסו VIA ויקה פארק פתח תקווה

החל שיווק בניין B ב-VICA של ויתניה-קרסו בפ"ת. צפו בשטח של הקומפלקס (וידאו)

לאחרונה הושלמה בניית הקומה ה-10 העליונה של מגדל המשרדים באחד מהפרויקטים המסחריים הבולטים ביותר בשוק הנדל"ן המסחרי של פתח תקווה. הפרויקט נמצא בין רחוב המפלסים לזבולון המר, צמוד לאצטדיון, לתחנות הרכבת, לכבישים הראשיים ולשכונת אם המושבות ומכיל כ-120 אלף מ"ר משרדים וכ-5500 מ"ר שטחי מסחר וציבור. צפו בראיון בשטח עם יוני ישראלי מ-קרסו נדל"ן.

המשך קריאה »
מתחם קרית אריה של יעקב לוזון בפתח תקווה

טענה נגד יעקב לוזון: "יזם תוכנית נדל"ן ענקית בחוסר סמכות בקרית אריה פתח תקווה"

לטענת בעלי קרקע על ציר ז'בוטינסקי במתחם רחוב המרץ, היזם הפתח תקוואי, "מנסה לדרוס ברגל גסה ובעזות מצח היבטים תכנוניים של הוועדה המחוזית", כך עולה מכתב ההתנגדות שהם הגישו ל-ועדה באמצעות עורכי דינם ענת בירן ואלון קאופמן. לפי התכנית שהוגשה, במקום איפה שהיה פעם אולם האירועים "גן הלוטוס" ועסקים קטנים נוספים, צפויים לקום מספר מגדלים בני עד 35 קומות מעורבי שימושים.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שותפים על תכנים שעולים לאתר

Loading