דירות חדשות בפתח תקווה - זינוק בעלייה

פתח תקווה פורחת: 1825 דירות חדשות כבר נבנו ב-2022, לעומת 1363 בכל 2021

עשרות פרויקטים מגורים על שטחים חדשים, יחד עם ההתחדשות העירונית המאסיבית שעוברת על העיר, מביאים לנתונים, שיכולים להעלות חיוך אצל כל יזם וקבלן בעיר. אם משווים את הנתונים לאלו של חיפה, מדובר על פי 6, מהעיר הצפונית. פתח תקווה מדורגת במקום ה-6 מבין הערים המזנקות בדירות חדשות והנתונים מצביעים על זינוק בקצב לעומת השנה הקודמת. דינוביץ: "הקצב אינו מספק".

1825 יחידות דיור חדשות שנבנות בשלושת-רבעי שנה, יכולים להעיד על ההתפתחות של פתח תקווה, אבל עולות מהנתון הזה מספר שאלות: האם מדובר בנתון טוב? אולי העיר צריכה קצב גדול יותר של דירות חדשות; איך ההיצע הגדול וקצב הבנייה המואץ מוריד מחירי הדירות? לא ממש. והשאלה החשובה מכולן – האם התשתית הנוכחית והעתידית תוכל להתמודד עם עשרות אלפי יחידות דיור חדשות עד 2030?

אהרון דינוביץ על רקע פתח תקווה
אהרון דינוביץ על רקע פתח תקווה: הקצב לא מספק"

איפה יגורו חצי מיליון ב-2040?

במקום להיות מוטרדים, אפשר להתבשם בינתיים בנתונים, שנותחו על ידי ארגון קבלני פתח תקווה. בהתפלגות התחלות הבנייה לפי גודל הדירה, עולה כי בפתח תקווה החלו להיבנות מינואר עד ספטמבר 1,083 דירות בנות 4 חדרים, לעומת 575 בכל 2021; 509 דירות בנות 3 חדרים החלו להיבנות, לעומת 325 אשתקד; 128 דירות חדשות בנות 5 חדרים לעומת 88 בשנה הקודמת; 73 דירות בנות 6 חדרים, לעומת 130 ב-2021; ו-32 דירות בנות 2 חדרים לעומת 245 בשנה שעברה. 

"התחלות הבנייה אמנם עלו בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה, אך במבט רב שנתי, חסרות בעיר אלפי דירות וקצב הבנייה לא מספק", ציין אהרון דינוביץ, יו"ר ארגון הקבלנים והבונים פתח תקווה. "עד שנת 2040 צפויים לגור בפתח תקווה כ-500 אלף איש, ואני תוהה איפה הם יגורו, בהתחשב בקצב הבנייה ומתן ההיתרים הנוכחי.

התפלגות קצב הגידול בהתחלות בנייה של דירות 2-6 חדרים חדשות בפתח תקווה

כתוב את הכותרת כאן

דינוביץ' מוסיף כי העירייה הקצתה בתוכנית המתאר הכוללנית 'פת 2040', רק 15,000 יחידות דיור לצורך התחדשות עירונית. "עם מספר כזה, ברור שלא ניתן יהיה לתת מענה לגידול הדמוגרפי, שלא לדבר על תושבים חדשים שרוצים לרכוש דירות", טוען דינוביץ'. "הזוגות הצעירים שמתחתנים, וביקושים אחרים שעולים עשרות מונים על ההיצע".

ברמה ארצית, התחלות הבנייה בשלושת הרבעונים הראשונים של 2022 הסתכמו ב-51,238 דירות (קצב שנתי של כ-68 אלף), לעומת 63,617 דירות בשנת 2021 כולה. הערים המובילות בהתחלות הבנייה בתקופה זו היו ת"א עם כ-3300 דירות, ירושלים עם 3100, בת ים ובית שמש עם כ-2700, ונתניה עם 2100 דירות חדשות.

ברבעון השלישי התחלות הבנייה דווקא צנחו ב-15% והסתכמו ב-14,675 דירות לעומת 17,293 ברבעון הקודם וירדו ב-5.2% לעומת הרבעון השלישי של 2021. ב-12 החודשים האחרונים שבין אוקטובר 2021 לספטמבר 2022 התחלות הבנייה הסתכמו ב-70.3 אלף דירות – עלייה של 15.6% לעומת 12 החודשים הקודמים.

עוד ב-נדלן

מיכאל קטש הרצאה BEERZ

יועץ הנדל"ן מיכאל קטש העביר הרצאה לכ-40 איש בפאב Beerz בפתח תקווה

להרצאה שהתקיימה אמש (14.7), הגיעו בעיקר צעירים מפתח תקווה והסביבה, שהם לפני שלב קבלת החלטה בקשר לרכישת דירה למגורים או השקעה, שבאו לשמוע טיפים בנושא בגובה העיניים – יחד עם כוס בירה. קטש סיפר על נסיונו וקורות חייו האישיים ודיבר על סוגיות כמו האם זה זמן מתאים לקנות דירה להשקעה, איך לקנות דירה עם הון עצמי נמוך, איך מאתרים עסקה טובה והדגשים להשקעת נדל"ן ב-2025.

המשך קריאה »
BSTOWERS פתח תקווה

צפו: הנחת אבן פינה בשטח פרויקט מגדלי המגורים BSTowers פתח תקווה (וידאו)

בטקס שהתקיים היום (13.7) בבוקר נכחו עשרות משתתפים, ביניהם אסף סימון, מנכ"ל חברת הנדל"ן BST, היזמית והמבצעת של פרויקט המגורים הענק בקריה האקדמית בפסגת הדר, דני ופרד פרטיאל, מבעלי הקרקע, ברק קרן מב. קרן, החברה המשווקת – ועוד רבים. הפרויקט החל את שלב הבנייה וכרגע משווקות דירות 2-6 חדרים החל מ-2.25 מיליון ש"ח, בתנאים של 10% מקדמה – והשאר בקבלת המפתח.

המשך קריאה »
דירה למכירה בנווה גן פתח תקווה

דירת חמישה חדרים בנווה גן פתח תקווה נמכרה בתיווך ליעד חן ב-3.885 מיליון ש"ח

משווקת ויועצת הנדל"ן מסוכנות IM מדל"ן, הובילה את העסקה עוד לפני מלחמת איראן-ישראל, במהלכה פגע טיל במתחם הפרויקט של הבניין, ברחוב אסירי ציון 19 בשכונה. מדובר בדירת בת 5 חדרים בשטח של 135 מ"ר + 18 מ"ר מרפסת שמש בקומה 12 מתוך 20, עם מחסן 6 מ"ר ושתי חנויות צמודות בחנייה התת קרקעית. בבניין גם יש חדר דיירים המשמש כג'ימבורי וכן חדר אופניים.

המשך קריאה »
דירה למכירה בנווה גן פתח תקווה

שרון יעקב מציעה בבלעדיות: דירת 5 חדרים בנווה גן פ"ת במחיר 3.59 מיליון ש"ח

מתווכת הנדל"ן מסוכנות IM נדל"ן של ענבר מורדי, מספרת על מספר רוכשים פוטנציאליים שכבר התעניינו בנכס, הממוקם ברחוב מבצע דקל 11, באחת מהשכונות היוקרתיות של פתח תקווה ,סמוך לפארק הגדול, לקניון הגדול, לבית החולים בילינסון ולאיזור העסקים ב.ס.ר סיטי. "הדירה ממוקמת בקומה ה-6 מתוך 26, ומתפרסת על פני 121 מ"ר בנוי, עם מרפסת שמש של 18 מ"ר, מושלמת לבילוי ופנאי", היא מציינת.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שותפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading