שינויי תחבורה פתח תקווה אוגוסט

החל מאוגוסט שינויים בקווי האוטובוס בפתח תקווה: צפו במפות הקווים המעודכנות

העירייה פרסמה עדכון לגבי מספר קווים, שהמסלול שלהם צפוי להשתנות החל מהחודש הבא. השינויים יחולו על הקווים 32 (דן), 8 (קווים), 30 (אלקטרה-אפיקים), 238 (דן), 128 (דן), 31א (אלקטרה-אפיקים) וקו 76 (קווים). הודעת השדרוג באה לאחר הסכם “מאיץ” בין עיריית פתח תקווה למשרד התחבורה, שצפוי להאיץ את התחבורה הציבורית בעיר.

אז מהם העדכונים?

קו 32 (דן)

קו 32 של חברת דן, יתחיל את מסלולו מרחוב הגורן בגבעת שמואל בסמוך לרחוב מבטחים בסטרטסיב פ”ת.

קו 8 (קווים)

קו 8 של חברת קווים יוארך ויגיע בתחנה האחרונה למסוף שניידר ברחוב קפלן. משם גם יתחיל את מסלולו וימשיך לז’בוטינסקי, הסיבים, גבעת שמואל, אוניברסיטת בר אילן, גני תקווה, למיון בי”ח תל השומר. 

קו 30 (אלקטרה אפיקים)

קו 30 של חברת אלקטרה אפיקים, לא יעבור בדרך רבין כבעבר, אלא יעבור דרך רחוב הסיבים ומשם ימשיך לגבעת שמואל ולאוניברסיטת בר אילן. 

קו 30

קו 238 (דן)

לקו 238 נוספו שתי תחנות עצירה חדשות בשכונת הדר גנים. האחת בתחנת אריה בן אליעזר דרך מנחם בגין, והשנייה תחנה בדרך מנחם בגין-ויינברגר.

קו 128 (דן)

לקו 128 נוספה תחנת עצירה מכיוון ת”א לפ”ת, במרדכי בן דרור, בסמוך לשכונת נווה דקלים.

קו 31א (אלקטרה אפיקים)

תוספת שירות ברחוב פינסקר קו 31א של חברת אלקטרה אפיקים היוצא ממסוף שניידר ומגיע בסופו למסוף ארנס. ברחוב פינסקר במרכז העיר תהיינה עוד 2 תחנות עצירה.

קו 31א

קו 76 (קווים)

קו 76 של חברת קווים מכיוון אור יהודה לפ”ת ישנה את מסלול ויעבור גם הוא בפינסקר לטובת תושבי מרכז העיר. שינויים אלו באים לבקשת תושבי מרכז העיר שיבקשו תוספת שירות של תחבורה ציבורית באזור. קווים אלו מצטרפים למגוון רחב של קווים העוברים במרכז העיר לרבות בפינסקר.

קו 76

לפני מספר שבועות דיווחנו לכם על כך שעיריית פתח תקווה ומשרד התחבורה חתמו על הסכם המאיץ לשיפור ושידרוג התחבורה הציבורית בעיר. במסגרת התכנית, יתווספו 20 תחנות מידע אלקטרוניות בתחנות אוטובוס ברחבי העיר ועוד 25 סככות המתנה חדשות במקומות שונים.

בנוסף, עודכנו 2 מסופי מידע חכמים במסוף ארנס בהם ניתן לקבל מידע אודות מסלולי הקווים, ניתן להטעין במקום את הרב קו, לוחות זמנים ועוד.

 “נושא התחבורה הציבורית עומד בראש מעייננו ואנו עושים מאמצים רבים בכלל תחומי התחבורה והתנועה על מנת לשפר את הנגישות, הקישוריות, התדירות של הקווים ומתן פתרונות תחבורתיים איכותיים”, מסר ראש העיר, רמי גרינברג. “בנוסף, אנו ממשיכים בסלילת מסלולי רכיבה, מסלולי הליכה, נתצ”ים, גשרים, מסופי תחבורה ועוד במטרה לקדם את פתח תקווה לעיר מובילה בתחום התחבורה הנגישה והאיכותית”.

אגב, תאריך להשקת הקו האדום של הרכבת הקלה עוד לא קיבלנו. לפי ההערכות, כפי שפרסמנו, זה יקרה ב-18.8. 

תמונה פותחת באדיבות דוברות העירייה

עוד ב-רכב ותחבורה

סייברטראק פתח תקווה

הסייברטראק של טסלה ב”עופר הקניון הגדול” פ”ת במסגרת יריד מכוניות לפני עליית המס

במשך שלושה ימים (10-12 בדצמבר) תוכלו להגיע לאיזור החניה מול הפארק של החניון לצפות ברכב העתידני, שרק מעטים רכשו אותו בארץ, עם תג מחיר של בין 1 ל-1.5 מיליון ש”ח. חוץ ממנו יהיו עוד עשרות דגמים של רכבים חשמליים מודרניים, כמו: GEOMETRY ,GEELY ,AION, סקייוול, האמר SUV, לינק אנד קו, וולבו, הונגצ’י, לימפ, אלפא רומיאו, JEEP – ועוד.

המשך קריאה »

סוף לסאגה? בית המשפט דחה את עתירת תושבי פתח תקווה נגד כביש אם המושבות-סגולה

במשך יותר מארבעה חודשים, תושבי שכונות אם המושבות הותיקה והחדשה, במיוחד אלו הגרים בחלקים הצפוניים, הביעו את מחאתם נגד “האוטוסטרדה”, כפי שהם כינו זאת, שמתפתחת מול לחלון ביתם. למרות שגייסו למעלה מ-300 אלף ש”ח למאבק, הם לא מצליחים (בינתיים) לעצור את הקמת הכביש. השופט: “לא הוכח כי נפל פגם מינהלי מהותי”. התושבים: “נשקול לפנות לבג”ץ”.

המשך קריאה »
עבודות טרקטור ליד בית ספר פאול קור פתח תקווה

תושבת: “הטרקטורים של הכביש החדש מעיפים חול ואבק לבי”ס פאול קור” (וידאו)

לאחר מספר שבועות שקטים, המאבק נגד הקמת כביש “אם המושבות-סגולה”, מתחיל להחריף שוב, זאת לאחר דיון שהתקיים אתמול (4.11) בבית המשפט בלוד, שם דנו בעתירה של התושבים, נגד העבודות על הכביש, שכבר מתבצעות במרץ, סמוך למגדלי המגורים ברבקה גובר. “עושים לנו כל בוקר השכמה ב-6:30 עם רעש ולכלוך. אחרי כל הסבל הזה, יקום כביש שלא ישרת אותנו”, אמרה שירה כלפון לפתח תקווה NEWS.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading