כסף גדול: עיריית פתח תקווה תקבל 118 מיליון ש"ח דמי השבחה על פרויקט ביג

לפי דיווח באתר "מרכז הנדל"ן", לאחר התדיינות משפטית בבית המשפט המחוזי בלוד, הגיעו היזמים לפשרה, לפיה ענקית הנדל"ן הקמעונאי, תשלם את הסכום, שהוא נמוך יותר מה-180 מיליון ש"ח, שדרשה העירייה, זאת לאחר שוועדת הערר דחתה לפני חמישה חודשים שומה מכרעת, שקבעה שהתשלום שיש לשלם לה הוא רק 81 מיליון ש"ח. המתחם נמצא היום עדיין בשלב הדיפון והחפירה, לפני בניית רפסודה.

ביג (BIG) פתח תקווה, הפרויקט המסחרי הענק, שמוקם בימים אלה על ציר ז'בוטינסקי-משה דיין וצפוי, אם הכל יילך לפי התכנון, להתאכלס באופן מלא עד 2030 – לא רק ישנה את העולם העסקי של העיר, הוא גם צפוי להעניק לעירייה כסף רב, זאת בתקווה שהוא בסוף יזרום לטובת הציבור, לפיתוח העיר – מבלי שנצטרך להגדיל את הארנונה. לפי הפשרה שקיבל לאחרונה בית המשפט, יזמי הפרויקט ישלמו 118 מיליון ש"ח דמי השבחה.

לא צפוי להיות פתוח בשישי בערב - הדמיה של BIG פתח תקווה
BIG פתח תקווה בלילה של 2030 - הדמיה באדיבות BIG מרכזי קניות

לפני הפשרה: שמאות BIG הייתה 14 מיליון ושל העירייה 180

לפי "מרכז הנדל"ן", השמאים שהעריכו עבור ביג את היטל ההשבחה הצפוי, קבעה שהוא יהיה 14 מיליון בלבד – אך בפשרה שהוביל בית המשפט, נקבע שהוא יהיה גבוה ב-104 מיליון ש"ח, לשביעות רצון עיריית פתח תקווה והעומד בראשה, רמי גרינברג – זאת למרות שהבקשה המקורית הייתה 180 מיליון ש"ח.

הסיבה לפער הגדול הוא שהשמאות של BIG התבססה על כך שהשטח מיועד בעיקרו לתעשייה ולתעסוקה, אלא שבפועל מרכזו יהיה מסחר – שדורש היטל השבחה הרבה יותר גבוה. היטל השבחה הוא היטל שהעיריות רשאיות על פי חוק לקבוע מיזמים וקבלנים, בעקבות אישור תכנית הבניה ועליית שווי המקרקעין.

הדמיית מתחם BIG קניאל פתח תקווה
הדמיית מתחם ביג BIG קניאל פתח תקווה. באדיבות BIG

פוגע בקבלנים - מיטיב עם התושבים

 יש לציין כי בכוונת המדינה לבטל את מס היטל ההשבחה, שמקשה על היזמים, במיוחד בתחום נדל"ן המגורים – מה שמחייב אותם להעלות את מחירי הדירות – ובסוף לגלגל את המס אל הצרכנים. 
לפני מספר חודשים פרסמנו כי קבלנים שבונים בפתח תקווה מאיימים שלא לגשת למכרזי פינוי בינוי בעקבות היטל ההשבחה, המופרז לטענתם, שגובה עיריית פתח תקווה – כמו במקרה שכונת "נוף ירקון" (סירקין)

היטל השבחה הוא היטל שהעיריות רשאיות על פי חוק לקבוע מיזמים וקבלנים, בעקבות אישור תכנית הבניה ועליית שווי המקרקעין. יש לציין כי בכוונת המדינה לבטל את מס היטל ההשבחה, שמקשה על היזמים, במיוחד בתחום נדל"ן המגורים – מה שמחייב אותם להעלות את מחירי הדירות – ובסוף לגלגל את המס אל הצרכנים.

איזור מתחם BIG (ביג) פתח תקווה

62 דונם, 250 אלף מ"ר משרדים ומסחר

אלא שבמקרה של BIG (ביג), מדובר בנדל"ן מסחרי והיטל השבחה גבוה נראה הגיוני ועושה הרבה שכר – במיוחד אם בסופו של דבר תושבי פתח תקווה יהנו מהבוננזה. לפי "מרכז הנדל"ן", הסכם הפשרה בין "ביג מרכזי קניות" לועדה המקומית פתח תקווה, אושר על ידי בית המשפט לפני כשבועיים וקיבל תוקף של פסק דין לכל דבר ועניין.

הסכם הפשרה סיים מאבק משפטי של כשנתיים על גובה ההיטל, את כשבמקביל העבודות באתר הבנייה הענק על ציר משה דיין בואכה ז'בוטינסקי, ממשיכות להתבצע במרץ, למרות שהפרויקט, המתפרס על שטח של 62 דונם וצפוי לכלול שטח בנוי של מסחר ומשרדים בהיקף של 250 אלף מ"ר – עדיין נמצא בשלב החפיקה והדיפון, רגע לפני הקמת רפסודה עליה תונח תשתית הפרויקט.

צפו: כך הפרויקט נראה לפני שנה

עוד ב-נדלן

יניב זגורי רונן יפו מתחם קרול פתח תקווה

"דוניץ אלעד" חוברת ל"נדל"ן חכם" בפרויקט אורלוב-קרול פ"ת בהיקף של 620 מיליון ש"ח

חברת הנדל"ן, לה זה פרויקט יחיד וראשון בפתח תקווה, תצטרף לאחד מהפרויקטים של התחדשות עירונית, המשמעותיים ביותר בעיר, הכולל שלושה מגדלים בני עד 35 קומות עם 359 קומות + שטחי מסחר, תעסוקה ומבני ציבור, שיחליפו 5 מבני רכבת ישנים עם 96 דירות. לפי הערכה, הפרויקט יכניס לחברה 900 מיליון ש"ח כולל מע"מ. העבודות יחלו בחודשים הקרובים. צפי אכלוס: 2030.

המשך קריאה »
מרכז פתח תקווה

אחרי החג: דיון ראשון על ההתחדשות העירונית במטרו פתח תקווה הכוללת 5200 דירות

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה תדון בעוד כשבועיים בתכנית של העירייה ומינהלת כרמים, שאמורה לשנות את פני מרכז העיר לקראת 2035. התכנית כוללת הריסת כ-1700 יחידות דיור קיימות בבניינים ישנים ומוזנחים – בתוואי הרחובות ראשיים חיים עוזר, ההסתדרות ודוד וולפסון – והקמתן של פי 3 חדשות. בעיריית פתח תקווה מעריכים כי היא תאושר תוך שנתיים והאכלוס יהיה בעוד כעשור.

המשך קריאה »
ברקת 11 פתח תקווה

בניין משרדים ומסחר חדש בסטארט סיב? הועדה המקומית אישרה את קידום ברקת 11

על מה שכרגע יש שטח ריק של חניה, צפוי לקום בעוד מספר שנים מבנה משרדים 'בוטיקי' ביוזמת "יד ליטל נכסים", "אס.איי.די.אס יעוץ וסחר בע"מ" וחברת "עמירם סיון". הפרויקט כולל הקמת בניין בן 6 קומות על שטח מגרש של 690 מ"ר. לדברי עיריית פתח תקווה, הפרויקט "ויתרום להמשך צמיחת האזור". יש לציין שאיזור התעשייה מעט דעך, בעקבות הקמת ב.ס.ר סיטי ומתחמים חדשים נוספים.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שותפים על תכנים שעולים לאתר

Loading