הדמייה: חניון התחנה המרכזית החדשה בפתח תקווה

העירייה: מתחם התחבורה החדש בפארק הירקון פ"ת ייקרא "גיבורי מערכות ישראל"

לפי הדיווח של עיריית פתח תקווה, כחלק מקידום התחבורה הציבורית בעיר, בקרוב יושלמו עבודות ההקמה של המתחם, שצפוי להיות אחד ממתחמי התחבורה הגדולים בישראל. המתחם יכיל בשלב הראשון כ-230 מקומות חניה ובהמשך יתווספו עוד כ-300 חניות נוספות, מה שיאפשר להגדיל את היקף האוטובוסים החשמליים הפועלים בעיר. גרינברג: "הנצחת הגיבורים יהווה זיכרון נוסף לטובת הדורות הבאים".

לאחר גשר ה-"7 באוקטובר", פארק "חרבות ברזל", גשר "ארנון זמורה" ו"אסף חממי", גשר ה"נובה", גשר "כוחות המילואים" ורחוב "אחדות ישראל", העירייה החליטה כי המלחמה הנוכחית, שעוד לא רואים מתי היא תסתיים, תצוין גם במתחם התחבורה העתידי בפארק הירקון פתח תקווה (צפונית לאצטדיון), שייקרא "גיבורי מערכות ישראל". לדברי העירייה "הוא יוקדש לגיבורים הרבים שחרפו את נפשם במלחמת חרבות ברזל וכלל מערכות.

אוטובוסים בצומת העיפרון פתח תקווה ובקניון הגדול פתח תקווה
אוטובוסים בצומת העיפרון פתח תקווה ובקניון הגדול פתח תקווה

על הפרויקט דיווחנו לראשונה באוגוסט 2022, כשהעירייה החליטה לתקצב אותו עם עם יעד סיום של 18 חודשים, כלומר הפרויקט אמור היה להסתיים בפברואר 2024. אלא שהמלחמה שיבשה את התכניות וגרמה לעיכובים, כמו שאר הפרויקטים בעיר. אלא שכעת נראה שההשקה של המתחם קרובה מתמיד ועוד מעט נראה את עשרות האוטובוסים חונים שם.

מגרש האוטובסים הענק צפוי להכיל בסיום הקמתו כ-530 מקומות חניה, שיאכלסו את צי האוטובוסים החשמליים, שצפוי ללכת ולגדול בשנים הבאות ובנוסף ישמש גם את חלק מהאוטובוסים החונים היום במסופים הקיימים בעיר יעברו למסוף החדש. הקמת המסוף תאפשר בהמשך להתחיל את העבודות להקמת התחנה המרכזית החדשה ברחוב אורלוב.

התחנה המרכזית החדשה - פתח תקווה
הקמת החניון תאפשר לפנות את האוטובוסים מאיזור ההקמה של התחנה המרכזית החדשה


עלות הפרויקט היא כ- 80 מיליון שקל והוא בוצע בשיתוף משרד התחבורה, עיריית פתח תקווה והחברה לפיתוח פתח תקווה. "המתחם יוקם בקרוב", הבטיח ראש העיר רמי גרינברג. "במסגרת זו, הוחלט להקדיש את המתחם התחבורתי לגיבורים והגיבורות שחרפו את נפשם למענינו ולמען בטחון ישראל. הנצחת הגיבורים והגיבורות על שם המרכז התחבורתי החדש יהווה זיכרון נוסף לטובת הדורות הבאים".

העבודות בתחנה המרכזית החדשה של פתח תקווה החלו כבר לפני יותר משנה
העבודות בתחנה המרכזית החדשה של פתח תקווה החלו כבר לפני יותר משנה

עוד ב-רכב ותחבורה

קווי אוטובוס לטבריה

רמי גרינברג: נתגבר קווים מפתח תקווה לטבריה והצפון לקראת תקופת "בין הזמנים"

בעקבות פניות תושבים ושיתוף פעולה של עיריית פתח תקווה מול משרד התחבורה וחברת "סופרבוס", שירותי התחבורה הציבורית לעיר הצפונית מתרחבים. ראש העיר, רמי גרינברג: "נמשיך לשפר ולהרחיב את אפשרויות הנסיעה עבור תושבי העיר". כל הפרטים על התחנות והקווים.

המשך קריאה »

ארבעה אופנוענים חטפו דו"חות אמש במבצע אכיפה לילי נגד מפגעי רעש ואופנועים בפתח תקווה

גם בסוף השבוע האחרון פעלו כוחות השיטור העירוני, סיירת הוונדליזם וניידות המשטרה במוקדי הרעש בעיר. התוצאה: ארבעה רוכבי אופנוע מרעישים נתפסו ונקנסו. בעירייה מבהירים: "נמשיך לאכוף ללא פשרות".

המשך קריאה »
תאונת אוטובוס בדרך רבין פתח תקווה

נס בדרך רבין: אוטובוס "דן" סטה מהמסלול והפיל עמוד חשמל. הנהג ניצל (וידאו)

נס גדול אחר הצהריים בפתח תקווה: אוטובוס ריק מנוסעים איבד שליטה, עלה על המדרכה והפיל עמוד חשמל שהקריס את התשתיות באזור. מעוצמת המכה השמשה הקדמית התנפצה לחלוטין, אך הנהג חולץ בנס עם שריטות בלבד. כוחות הצלה זרמו למקום; עומסי תנועה כבדים מורגשים בצירים המובילים.

המשך קריאה »
פקקים בפתח תקווה - נת"צ בפתח תקווה

פקקי ענק הבוקר: כביש 4 חסום בכניסה לפתח תקווה החדשה בעקבות הפגנת חרדים הבוקר

הפגנה בלתי חוקית המתקיימת בשעה זו סמוך לבני ברק מובילה לעומסי ענק ושיבושי תנועה קשים באחד מעורקי התחבורה הראשיים של פתח תקווה. המשטרה חסמה את הכביש משני הכיוונים וממליצה לנהגים לבחור בדרכים חלופיות.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading