בעוד קולות המדענים על משבר אקלים חמור הולך ומהדהד, גם המחסור במים גדל במהירות. בעיקר במדינות חמות בהן הלחות גבוהה. בחברת המים פורצת הדרך מפתח תקווה, Watergen (ווטרג'ן), נראה שמצאו את הפתרון האולטימטיבי שישנה את כל מה שהכרנו לפני – מי שתייה מהאוויר. האם זה יהיה האקזיט הבא של המדינה? מערכת פתח תקווה NEWS בהצצה מיוחדת אל לב ליבת החברה.
צפו בסיור ייחודי ללב הפיתוח של Watergen בפ"ת:
הזינוק בשנים האחרונות בהשקעות ורכישות בהייטק הישראלי הוא מטאורי בכל קנה מידה (21 מיליארד דולר רק השנה מגיוסי כספים). אם מסתכלים על צמיחת הענף בפתח תקווה, קשה להיות מופתעים שההמצאה המהפכנית הבאה תגיע ממנה. כל מה שצריך זה רק לצאת לסיבוב קצר באזורי התעשייה פארקטק, סטארסיב ומרכז עסקים ירקון, כדי לראות עשרות חברות ענק המבססות לעצמן שם בעולם.
"פרי ההמצאה שמגיע מהבניין שלנו, באזור התעשייה של אם המושבות, תייצר מים לכל המדינות בעולם בצורה איכותית יותר וגם למקומות בהם אין בכלל", אומר בנחרצות יניב פיישניידר, סמנכ"ל השיווק של החברה הטכנולוגית Watergen.
"המים הם הדלק של החיים"
הטכנולוגיה החדשנית של חברת Watergen מאפשרת להפיק מי שתייה נקיים מהלחות שבאוויר ללא צורך בחיבור למקור מים אחר. החברה פזורה ברחבי העולם ופועלת ביותר מ-60 מדינות כמו: אפריקה, דרום אמריקה, מרכז אמריקה, אסיה, אירופה, המזרח התיכון, ארה"ב ובאמירויות. "בעוד כמה שנים, כ-30% מהמים באמירויות יהיו מהפיתוח שלנו", טוען יניב פיישניידר.
בנוסף, טוען ניב כי תעשיות ההייטק הגדולות צורכות יותר מים ממה שאנשים שותים וזה לא במקרה שבבנייני משרדים של חברות גלובליות כמו Google ו-Microsoft מותקנות מכונות של Watergen.
החברה נתפסת כמובילה עולמית בתחום שוק מכשירי מי שתייה אטמוספריים ומוצריה ממוקמים בכפרים מרוחקים, בתי חולים, מרכזי ערים, פארקים ציבוריים, בתי ספר, אתרי בנייה, מכרות וחממות חקלאיות.
בניין החברה ממוקם באזור התעשייה של אם המושבות, ממש מול האיצטדיון. חוץ מישראל היא פועלת גם בארה"ב ובאירופה. לפי גורמים בחברה, כבר עכשיו יש יותר ביקוש מהיצע מה שגורם לחברה לגדול ולהתפרס בעוד מפעלים בעולם ובארץ ולייצר יותר ויותר מכונות. כבר היום מועסקים יותר מ-100 עובדים בפתח תקווה.
"אחת ההמצאות החשובות בעולם"
Watergen הוקמה לפני 13 שנה ע"י צוות ישראלים. בהתחלה עסקה בכלל בפיתוח מכשירי מים מהאוויר למגזר הצבאי. השינוי המהפכני שעברה קרה ב-2016, כאשר נרכשה ע"י המיליארדר הישראלי מיכאל מירילשווילי. המצאה זו הוכתרה ע"י מגזין טיים לאחת מ-100 ההמצאות החשובות בעולם ב- 2019.
אומנם ייצור מים מהאוויר אינו דבר חדשני (נוסה במספר מדינות) אך מה שמאפיין את החברה היא היעילות והחיסכון בניצול אנרגיה, מה שמאפשר הפקת מים ישירות בנקודת הצריכה. מבחינה אקולוגית זה אומר ביטול בהובלה ואחסון של בקבוקי מים. כלומר, אין צורך בשימוש פלסטיק מיותר.
אז איך זה עובד?
מכשירי Watergen נשענים על חיבור רגיל לחשמל או לפאנלים סולאריים, כאשר המתקן המייצר את המים, GENNY (ג'ני), הוא מה שמסנן את האוויר הכלוא ומקרר, תוך כדי שימוש בלחות האוויר. הליך ייצור המים נעשה בתנאי טמפרטורה ואקלים החלים מ-15 מעלות ומעל 20 אחוז לחות. "אנחנו מייצרים מקור מים חדש שיענה על המחסור. ההמצאה הזאת יכולה לגרום לחיים להימשך ללא דאגה. זאת מהות החברה. לייצר חיים", אומר פיישניידר.
לאחר תהליך הסינון, המים נקיים, עשירים במינרלים וראויים לשתייה. לחברה מספר מוצרים המאפשרים ייצור מים בכמויות שונות. מ-30 ליטר עד ל-6,000 ליטר ליום, בהתאם לצורך. בשנתיים האחרונות נכנסה Watergen לתחום המוביליטי (Mobility) ומייצרת מים ליצרני הרכב המובילים בעולם עבור הרכבים האוטונומיים.
עם זאת, היעד העיקרי הוא להיות המקור החלופי למים בכל בית בעולם. השאלה האם גם המחירים יונגשו לקהל הרחב? כרגע החברה עדיין בשלבי גדילה ופונה בעיקר לגופים מבוססים יותר אך בעתיד בו האוכלוסייה גדלה משנה לשנה, נראה שאין מן הנמנע שגם זה יקרה. "הביקוש למי השתייה צפוי לצמוח ב-50%”, חוזים בחברה.
.