בית החולים בילינסון שבפתח תקווה, המהווה את מרכז ההשתלות הראשי של מדינת ישראל, הגיע לאבן דרך משמעותית ומרגשת במיוחד: השתלת הריאה ה-1,000 במספר. ההישג ההיסטורי, המציב את בילינסון בשורה אחת עם מרכזי ההשתלות הגדולים בעולם, התאפשר בזכות מעשה אציל של תרומת איבריו של לוחם המילואים, רס”ם (במיל’) עשהאל באב”ד ז”ל מגבע בנימין בגופו של עמרם חזן (53).
*
עשהאל באב”ד ז”ל, לוחם בגדוד חי”ר 941 שנפטר מפצעיו ב-22.1.26 (לאחר שנפצע באורח קשה ב-19 באוקטובר 2025), היה בן 38 בנופלו. משפחתו, שבחרה להציל חיים לאחר מותו, מסרה: “עשהאל תמיד הרגיש בשליחות של הקב”ה לעשות טוב למען עם ישראל. “היה ברור לנו מהרגע הראשון שאם יש דרך להציל חיים גם לאחר פטירתו של עשהאל, זה הדבר הנכון לעשות… אנחנו מאחלים בריאות למושתל ואריכות ימים”.
צפו בצוות הרופאים מבצע את ההשתלה (באדיבות: דוברות בילינסון - מתוך פייסבוק פתח תקווה NEWS)
עמרם חזן, מושתל הריאות המאושר, הביע תודה נרגשת: “אני מאוד מודה למשפחה האצילית שתרמה לי את הריאות ומאחל להם בריאות והצלחה. בזכותם חזרתי לנשום בעצמי וחזרתי לחיים אחרי שהייתי במצב קשה… אני מודה לרופאים של בילינסון על הכל”.
ד”ר ארז ברנבוים, מנהל בתי החולים בילינסון והשרון מקבוצת כללית, ציין: “הישג היסטורי זה לא היה יוצא אל הפועל ללא אצילות הנפש יוצאת הדופן של התורמים ומשפחותיהם. אנו מרכינים ראש בהודיה עמוקה למשפחות שבחרו לבצע את המעשה האצילי והקדוש ביותר… היכולת להושיט יד ולהציל נפשות ברגעים של טרגדיה תהומית היא עדות לכוח הנתינה והערבות ההדדית בחברה הישראלית, והיא זו שמאפשרת לנו בבילינסון להמשיך ולחולל ניסים מדי יום”.

ד”ר יורי פייסחוביץ, מנהל המחלקה לכירורגיית חזה בבילינסון, הוסיף כי “זהו רגע של גאווה עצומה, לא רק עבור בית החולים אלא עבור מערכת הבריאות הישראלית כולה. ההישג הוא פרי עבודה מאומצת של צוותים רב-תחומיים שעובדים ללא לאות כדי להציל חיים”.
בבילינסון הדגישו כי מאחורי המספר 1,000 עומדים אלף גברים ונשים שקיבלו הזדמנות שנייה לחיים, לצד צוותים רפואיים רבים מכלל התחומים בבית החולים הפועלים מסביב לשעון להצלחת המבצעים המורכבים.





