מבט על תנועת הרכבים מגשר המיתרים בפתח תקווה

העירייה: בקרוב נשקיע מאות מיליונים בעשרות פרויקטים תחבורתייים בפתח תקווה

אם יש משהו שתמיד מעורר סימני שאלה, נוכח ההתפתחות המואצת של העיר, זהו ההיבט התנועתי והתחברותי: איך נשרוד את הצפיפות, שהיום היא “כסף קטן”, לעומת מה שהולך להיות כאן עד סוף העשור – עם עוד אלפי (לפי הערכות 100 אלף) תושבים ועובדים חדשים שיצטרפו אלינו כשניגע ל-2030. האם תכניות העירייה ירגיעו את חשש התושבים?

העירייה פרסמה היום כי היא תגיד “קול קורא” למשרד התחבורה עשרות פרויקטים תחבורתיים (חלקם גדולים בהיקפם) במטרה לשפר את התנועה בשכונות הוותיקות, במרכז העיר וגם בצירים הראשיים. לפי התכנון, הפרויקטים אמורים לשפר את בטיחות תנועת המכוניות ובמקביל לפתח ולקדם תשתיות של שבילי אופניים נוספים בעיר. להלן עיקרי התכנית כפי שפרסמה העירייה:

שדרוג התשתית לשיפור התנועה בצמתים:

צומת המר-גיסין - פיתוח הזרוע המזרחית

צומת התנופה–פסגות - הקמת כיכר

צומת יגיע כפיים-פוקס - רמזורים

צומת ברט–המפלסים - רמזורים

הקמת ושדרוג שבילי אופניים:

שביל גיסין

ציר ז'בוטינסקי

העצמאות-זליג בס-הנשיאים

הקמת איי תנועה

צומת האביב-קפלנסקי

ביטרמן-לוי אשכול-קפלן

שיפורי תנועה נוספים

שינוי גאומטרי ברח' פינקל

הרחבת המדרכה ברח' הרצל

עמודי חסימה ברח' החמישה

הרחבת המדרכה בשי עגנון

הסדר תנועתי באחד העם

הסדרי תנועה בנחלת צבי – רמב"ם

לפי הודעת העירייה, אין בתכנית שינויים מהותיים מבחינת שיפור התחבורה הציבורית, למעט הקמת תחנות אוטובוסים חדשות במספר איזורים בעיר. בעירייה יודעים כנראה את מה שכולנו יודעים – שעתיד השיפור התנועתי תלוי בעיקר בהצלחה של תחנות וקווי הרכבת הקלה, שהקו האדום שלה, למי שלא זוכר, אמור להיות מופעל כבר בעוד 9 חודשים (נובמבר 2022).

עוד ב-רכב ותחבורה

הרכבת הקלה סמוך לב.ס.ר סיטי פתח תקווה

בשורה לעובדים בתל אביב ורמת גן: מחמישי הרכבת הקלה בפ”ת תפעל באופן מלא

תושבי פתח תקווה והסביבה, שרגילים להגיע לעבודה עם הרכבת הקלה – יכולים לחייך: הקו האדום של הרכבת הקלה חוזר לפעול לכל אורכו. בהתאם להנחיית שרת התחבורה, ובתיאום מלא עם פיקוד העורף. משרד התחבורה, נת”ע וחברת תבל הודיעו על מתווה ייחודי: מיד אחרי החג, הרכבת הקלה תחזור לפעול לכל אורכה. התחנות התת-קרקעיות יהיו פתוחות 24/7 לטובת חירום, וישמשו במהלך הלילה כמתחמי לינה.

המשך קריאה »
הרכבת הקלה עוקפת את הפקקים בציר ז'בוטינסקי - חבל שהיא עדיין ריקה מנוסעים

משבוע הבא הרכבת הקלה בפתח תקווה תחזור לפעול בצורה חלקית מאוד

משרד התחבורה, בתיאום עם פיקוד העורף, החליט לאחר שלושה שבועות של מלחמה להחזיר ביום שני (23.3) את הרכבת הקלה בעיר לפעול רק בחלקים העיליים שלה, בין התחנה המרכזית הישנה לתחנת שנקר. התחנות התת-קרקעיות ימשיכו לשמש כמחסות ציבוריים נגישים לציבור הרחב. במקביל, נמשכת עבודת מטה מקצועית וסדורה לבחינת פתרונות שיאפשרו בהמשך הפעלה גם במקטעים התת-קרקעיים.

המשך קריאה »
תאונות דרכים בפתח תקווה

על הבוקר: שתי תאונות דרכים בברון הירש ובגיסין פתח תקווה. פצועים קשה וקל

שתי תאונות דרכים התרחשו בשעות האחרונות היום (17.3) ברחבי העיר. באירוע הקשה מבין השניים, גבר כבן 60 פונה לבית החולים עם פגיעת ראש לאחר שנפגע מאוטובוס ברחוב הברון הירש במרכז העיר ליד השוק. מאוחר יותר, התרחשה תאונה בין שני כלי רכב אירעה ברחוב גיסין, סמוך לצומת “חצי חינם”, פינת רחוב ראשון לציון – שם אישה כבת 25 נפצעה קל ופונתה גם היא לבילינסון.

המשך קריאה »

שוב זה קורה: תאונת דרכים בזמן האזעקה. פצוע קשה הובהל לבילינסון פ”ת

תאונת דרכים התרחשה היום (ראשון) בכביש 5, בסמוך למחלף ברקן, מספר קילומטרים מפתח תקווה, במהלך האזעקה שנשמעה באזור. התאונה, בה היו מעורבים משאית ורכב פרטי, הובילה לפציעתו הקשה של גבר כבן 40. כזכור, בסוף השבוע האחרון קרה מקרה דומה, שהסתיים בפציעתה הקשה של בת 40, שנפגעה מרכב בזמן אזעקה – הפעם במנהרה בכביש 6.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading