ליאח פיינר - מכבי פתח תקווה

הטור של ליאח פיינר – חלון ראווה

כולנו מכירים את הבובות שמעטרות את חלונות הראווה בחנויות אופנה שונות. רבים לא יודעים, אך בובות שכאלה בגרסה מוקטנת הופיעו לראשונה כבר במאה ה-15, ואף קיימות עדויות מהמאה ה-16 אודות שימוש בבובות אלה בידי פרנסיס הראשון מלך צרפת, ומרי מלכת הסקוטים.

החל מהמאה ה-19, בובות חלון הראווה הפכו להיות פריט שכיח בחנויות אופנה, ומאז המשיכו והתפתחו למה שהן היום. בימים אלה ממש, במהלך המאה ה-21, אנו זוכים לראות גלגול נוסף בתחום, והגדרה מחודשת של המושגים חלון ראווה ובובות, רק שהפעם לא על ידי מלכים, אלא על ידי הנהלת מועדון הכדורגל מכבי פתח-תקווה.

מבחינה מקצועית, כל מועדון כדורגל שואף להצלחה והישגים, כל מועדון בהתאם ליכולתו ועוצמתו. יש מועדונים ששואפים לזכות בגביעים יבשתיים, יש מועדונים ששואפים לזכות בתארים מקומיים, יש מועדונים ששואפים לטפס במעלה סולם הליגות המקומיות, ויש מועדונים ששואפים לשרוד בליגה בה הם משתתפים כעת. לא משנה מה גודל המועדון – לכל מועדון יש יעדים, חלקם לתווך הקצר והמיידי, וחלקם ולתווך הארוך.

בשנים האחרונות נראה שחל שינוי עומק משמעותי בכל הקשור ליעדים של מועדון הכדורגל מכבי פתח-תקווה. בתחילת המאה האחרונה, המועדון שאף להישג הגדול ביותר, זכייה באליפות המדינה. "גם מכבי פתח תקווה יכולה לקחת אליפות בישראל" אמר בגאווה האיש החזק במועדון בשנת 2000, "יש לי עוד הרבה שאיפות עם מכבי פתח תקווה, שאחת מהן היא זכייה באליפות", סיפר מלך שערי הקבוצה, עומר גולן בשנת 2005 לאחר הניצחון 5-2 על פרטיזן בלגראד שהוביל להעפלת הקבוצה לשלב הבתים של גביע אופ"א.

בשנים האחרונות, האמירות השתנו מקצה לקצה. עשרים ושתיים שנים אחרי אותה אמירה של אבי לוזון, במסגרת ראיון לתוכנית "מגרש פתוח" הוא נשמע קצת אחרת ואמר "לעולם לא נזכה בתארים". גם קולותיהם של השחקנים כבר לא נשמעים אותו דבר, וכאשר מנור סולומון נשאל בראיון בשנת 2018 על חלומותיו במכבי פתח תקווה, הוא לא השיב שהוא חולם לזכות באליפות או גביע במדי הקבוצה לפני היציאה לאירופה, אלא "להימכר בהרבה מאוד כסף עבוד המועדון".

השתנות האמירות של הנהלת המועדון ושחקני המפתח של הקבוצה אינה מקרית ואינה שרירותית. השתנות האמירות היא תוצר ישיר של הפיכת מועדון הכדורגל מכבי פתח-תקווה למועדון שמטרתו למקסם רווחים ולא למקסם הצלחה, ולמועדון בו מחלקת הנוער היא המרכז ולא הקבוצה הבוגרת. הנהלת המועדון הפכה את הקבוצה הבוגרת להיות לא יותר מאשר חלון ראווה של חנות. חלון ראווה שמטרתו ברורה – להציג את ה"בובות" שפותחו במחלקת הנוער, ולמכור לכל המרבה במחיר.

חלון ראווה טוב, הוא חלון ראווה שממוקם בשדרה הראשית, היכן שהקונים הפוטנציאליים מחפשים מה לקנות. וחנות כלכלית, היא חנות שמצליחים להחזיק אותה עם מינימום השקעה כספית. לכן, שאיפת הנהלת המועדון היא אחת – להשקיע כמה שפחות כדי שחלון הראווה ימשיך להיות מוצג בשדרה הראשית. 

כלומר, מבחינת הנהלת המועדון יש להעמיד קבוצה בוגרת שתשרוד בליגת העל, ותו לא. כל השקעה מעבר לכך, היא פשוט מיותרת, וכל ניסיון להעמיד קבוצה בוגרת שתיאבק על תואר או כרטיס לאירופה, היא בזבוז כסף מבחינת הנהלת המועדון.

חבריי וחברותיי ליציע, הרשו לי לשאול אתכם מספר שאלות – האם לשם כך התכנסו? האם אנחנו מוכנים שהשאיפות של המועדון אותו אנו אוהדים יסתכמו בהישארות בליגת העל? האם אנחנו מוכנים שבהנהלת המועדון שלנו ישבו אנשים חסרי שאיפות הישגיות? האם אנחנו מוכנים שהנהלת המועדון לא תפעל לכך שהמועדון יזכה בתארים?

האמת היא פשוטה – מי שאוהב את המועדון באמת לא הופך אותו לחלון ראווה, ומי שאוהבים את המועדון באמת לא יכולים להרשות לעצמם לשבת בשקט כשהופכים את המועדון שלהם לחלון ראווה.

עוד ב-ספורט

אבי לוזון

מכבי פ"ת ירדה לליגה הלאומית. לוזון לאוהדי הפועל: "שיהיה להם רק שמחה לאיד"

כ-500 אוהדים ליוו את הקבוצה לאצטדיון גרין בנוף הגליל וצפו במשחק עגום, שהסתיים ב-0:0, בו השחקנים של נועם שוהם בקושי הגיעו למצבים. כשנודע שמ.ס. אשדוד כבר עם 4:2 על קריית שמונה והירידה הפכה למוחשית, מכבי הפעילה מכבש על השער של טבריה בתוספת הזמן, אבל זה לא עזר. המשחק הסתיים ב-0:0 – וקבע ירידת ליגה שלישית של מכבי ב-6 שנים. אוהדי הפועל שמחו ברשתות – ולוזון הגיב.

המשך קריאה »

מכבי פ"ת מתכוננת לטבריה: מזמינה לאוהדים אוטובוסים וכרטיסים על חשבונה לנוף הגליל

מהלך מפתיע של המועדון לקראת משחק ראש בראש נגד הירידה מול עירוני טבריה – בקרב הישרדות, בו כל קבוצה חייבת לנצח כדי להבטיח הישארות בליגה. הנהלת הקבוצה, בראשות אבי לוזון, החליטה לבוא בגדול לקראת האוהדים (לא רק המנויים) ולממן להם גם את הנסיעה לצפון וגם את כרטיס הכניסה למשחק. כ-300 אוהדים כבר הבטיחו את הגעתם. אם מכבי תפסיד – היא תרד בוודאות. לינק לרישום: בפנים

המשך קריאה »
מכבי פתח תקווה

כ-2000 אוהדי מכבי פ"ת צפו ב-1:1 מול אשדוד, שקבע: ההישרדות תוכרע בשבת הבאה (וידאו)

משחק מותח ומתוח היה הערב (3.5) באצטדיון "שלמה ביטוח", בנוכחות 3000 צופים, כ-1000 מהם אוהדי מ.ס. אשדוד, שחלקם היו אוהדי הפועל פתח תקווה "סמויים". אשדוד עלתה ראשונה ליתרון משער של חמודי כנעאן בדקה ה-19. לאחר השער פרץ אוהד מכבי לדשא והתעמת עם שחקני אשדוד, שחגגו. וילסון האריס הישווה בדקה ה-33. מכבי ניצלה משער של אשדוד, שנפסל לאחר החלטת VAR.

המשך קריאה »
שביתת בתי ספר בפתח תקווה

עדכון: השביתה בגנים, בב"יס היסודיים ובחטיבות הביניים בפתח תקווה – רק עד 10:00

כמו בכל הארץ – גם בפתח תקווה. הסתדרות המורים תפתח מחר (4.5) בשביתת ענק שתשבית את הלימודים עד השעה 10:00. בניגוד לאתמול (שישי), עיריית פתח תקווה הודיעה כי לא תוכל לסייע בתגבור כוח האדם בגנים, זאת לאור ההיקף הגדול של השביתה. יחד עם זאת, העירייה תפתח שמרטפיות לציבור עובדי ההוראה במסגרות המיוחדות – על מנת לאפשר להם להגיע למסגרות העירוניות בזמן.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שותפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading