הרכבת הקלה עוצרת בתחנת השחם מול ב.ס.ר סיטי

תושבי אם המושבות מדווחים: איך היה לנסוע לעבודה בת"א לראשונה עם הרכבת הקלה?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

לא שזה מפתיע, אבל משמח לשמוע. שוחחנו עם תושבי העיר, שעובדים בתל אביב ונסעו בה היום לראשונה למשרד, מספרים עכשיו על חוויה אחרת לגמרי. "לקח לי כ-40 דק' מדלת לדלת", דיווח שלומי אילני, תושב השכונה. "כמו קודם, אבל יותר חסכוני ונוח. בלי להיות על הכביש". גרינברג שלח מכתב לשרת התחבורה, רגב: "האריכו את הקו האדום והסגול למען תושבי העיר – לקראת 2040". 

אחרי שסיקרנו שלשום את ההתרגשות של היום הראשון בו הרכבת הקלה העלתה נוסעים על הקו האדום, עכשיו הגיע ה"מאני-טיים". כבר לא נסיעת חוויה לטיול עם הסבא והסבתא, אלא משהו, שעבור רבים תהפוך להיות הדבר הכי שגרתי לעבודה – נסיעה לעבודה. וכשאומרים מאני טיים – מתכוונים גם לכך שאיך שלא תהפכו את זה, זמן שווה כסף. ואם מדובר בזמן שנחסך בהגעה לעבודה – יש להכפיל את זה בכל ימי העבודה בהם תשתמשו ברכבת – בהחלט זמן משמעותי, ששווה גם הרבה כסף.

"חיסכון בעלויות"

"יצאתי מאם המושבות ברכב עד לתחנת קרית אריה", דיווח שלומי אילני, תושב אם המושבות. "הנסיעה, יחד עם ההמתנה לרכבת, ארכה 12:30 דקות. הנסיעה לתחנת קרליבך ארכה 22 דקות וההליכה למשרד – עוד שמונה דקות. סך הכל כ-40 דקות מהדלת של הבית עד הדלת של המשרד. דומה בממוצע לזמן ההגעה לפני הרכבת הקלה, אבל יש חיסכון בעלויות ולא צריך לנהוג על הכביש".

שלומי אילני: "40 דקות מדלת לדלת"
שלומי אילני: "40 דקות מדלת לדלת"

"מחר אגיע לקרית אריה בקורקינט - ומצפה שהזמן יתקצר יותר"

אופיר ניר, תושב אם המושבות, סיפר כי יצא ב-8:18, מביתו בצפון השכונה. הוא נסע באוטובוס תחנה אחת לקריית אריה. "המתנתי 2 דקות לאוטובוס ונסעתי בו כ-4 דקות", דיווח. "ב-8:28 הגעתי לקריית אריה וב-8:30 כבר נכנסתי לרכבת. הרכבת יצאה ב-8:33 (לפי הזמן) וכעבור 21 דק', ב-8:54 הגעתי לתחנת קרליבך. סך הכל 38 דקות כולל הכל. מחר אנסה לנסוע לקריית אריה עם קורקינט ואני מצפה שהזמן יתקצר אף יותר".

עודד בלזהדה, גם הוא תושב אם המושבות (רח' יעל רום 9), סיפר שמביתו עד למשרדי העבודה שלו (JFROG, מרכז רסיטל, איזור מידטאון ת"א), נדרשו כ-40 דקות נסיעה. "הלכתי 10 דקות הליכה ממרכז רום לתחנת פינסקר", תיאר. " פספסתי את הרכבת בשנייה אז חיכיתי עוד 7 דקות לרכבת ואז עוד 22 דקות נסיעה עד תחנת ארלוזורוב. משם 3 דקות הליכה למשרד. לא רע סך הכל".

עודד בלזהדה: "לא רע סך הכל"
עודד בלזהדה: "לא רע סך הכל"

"סה"כ חוויה לא נוראית. קצת זיעה"

"יצאתי מביתי ברח' מבצע יפתח בשעה 9:35", דיווח אורן מזרב, תושב אם המושבות החדשה. "ב-9:44 הגעתי לתחנת קרית אריה ואחרי שתי דקות הגיעה הרכבת הקלה. ב-10:09 הגעתי לתחנת אבא הלל שבבורסה ברמת גן וב-10:15 הגעתי למשרד בז'בוטינסקי 33 ר"ג. סה"כ 40 דקות. יש תחנות שהדלתות פתוחות דקה שלמה, גם כשאין אף אחד. לא ברור מה קובע את זה. צריך מנגנון שמזהה אם יש אנשים או לא. סה"כ חוויה לא נוראית. קצת זיעה. ברכב הייתי מגיע מהר יותר, עכשיו באוגוסט. בשאר השנה היה לוקח לי עוד 5-6 דקות ברכב".

אורן מזרב: 40 דק' מאם המושבות לבורסה ברמת גן

"להערכתי, מעכשיו אשתמש ברכב לעיתים רחוקות כדי להגיע למשרד", מוסיף מזרב. "יש לי גם אופניים חשמליים שלוקח לי איתם 28 דקות. לדעתי כשהרכבת תתחיל לנסוע מהר יותר  – אני אשתמש רק בה".

גרינברג: להאריך את הקו לסגולה

בתוך כך נודע כי ראש העירייה, רמי גרינברג, שלח היום מכתב לשרת התחבורה, מירי רגב, בו הוא דורש לתכנן את הארכת הקו האדום והקו הסגול העתידי – למען תושבי פתח תקווה. במסגרת ההיערכות התחבורתית לקראת 2040, הוא מבקש כי הקו האדום ימשיך מקריית אריה לכיוון סגולה – וכך יוכלו להינות ממנו גם תושבי אם המושבות (חדשה + ישנה) המרוחקים מתחנת פינסקר וקריית אריה.

"שכונת אם המושבות (הותיקה והחדשה) מונה כ-40 אלף תושבים ומרוחקת מהקו האדום כשני קילומטרים", כתב גרינברג. "מרחקי ההליכה במצב הנוכחי, לא יאפשרו לתושבהי השכונה לוותר על הרכב הפרטי ולהקטין את רמת המינוע. בנוסף, איזור מרכז עסקים ירקון (סגולה), שהחל לעבור שינויים מאיזור תעשייה לאיזור עסקים עתיד ידע – אינו מחובר לקו האדום".

גרינברג הוסיף כי "לאור חשיבותה של פתח תקווה, חלק ממערך איזורי התעסוקה המטרופוליניים המשניים וגדולה – אנו מאמינים כי אימוץ תכנית האב המקורית וקידום אחת מהחלופות המוצעות, יתרום רבות לפיתוחה של העיר ויביא לשיפור רמת השירות התחברותית של המבקרים והמתגוררים בה".

עוד ב-רכב ותחבורה

אופנוע מפגע רעש בפתח תקווה

סוף לרעש? בפתח תקווה יחלו לאכוף רעש מרכבים ואופנועים באמצעים טכנולוגיים

אחרי תלונות רבות של תושבים, במיוחד בתקופה מתוחה זו, העירייה סיימה את הפיילוט של חברת NOize ltd, בשיתוף המשרד להגנת הסביבה, והמיזם הטכנולוגי, המבצע ניטור רעש באמצעות מצלמות המזהות מפגעי רעש בכבישים, יוצא לדרך באופן מבצעי ובקרוב יוטלו קנסות על מפגע הרעש בסכומים של עד 730 ש"ח. פתח תקווה היא העיר הראשונה שקידמה מערכת אכיפה טכנולוגית זו.

המשך קריאה »
מטרו M2 פתח תקווה

דמיינו 2034: תוכנית רכבת המטרו M2 אושרה ע"י המדינה. איפה היא תעבור בפ"ת?

עוד לא הספקנו "להתאושש" מההשקה המאוחרת של הרכבת הקלה, בדיוק לפני חודש – והיום התבשרנו כי תכנית ה"קו הכתום", שיחבר בין פתח תקווה לחולון, דרך גבעת שמואל, בני ברק, גבעתיים, רמת גן ותל אביב – אושרה על ידי ועדת התשתיות הלאומית. בניגוד לרכבת הקלה, הקו צפוי להיות תת קרקעי בלבד, אורכו 26 ק"מ עם 22 תחנות – כשמונה מהן בעיר, כשהנסיעה תסתיים בסגולה.

המשך קריאה »
גלאי רעש בפתח תקווה

תהיו בשקט? פתח תקווה נבחרה להיות העיר הראשונה בה יותקנו גלאי רעש בכבישים

ראש העיר רמי גרינברג כינס היום פגישה עם בעירייה עם נציגים מהמשרד להגנת הסביבה וגורמי מקצוע באגף לאיכות הסביבה בעיר על מנת לקדם פיילוט, שבמסגרתו צפויים להיות מותקנים בקרוב למעלה מ-60 גלאי רעש ברחבי העיר. מתוך כל הערים שמשתתפות במיזם, פתח תקווה הראשונה – ואם הפיילוט יהיה מוצלח – צפויים להיות מותקנים גלאים נוספים. על הכוונ? מכוניות ואופנועים משופרים.

המשך קריאה »
הקו האדום של הרכבת הקלה דנקל פתח תקווה תחנת השחם ז'בוטינסקי

לידיעת הנוסעים במוצ"ש: הרכבת הקלה האחרונה מפתח תקווה תצא מעכשיו ב-00:15

שבוע מהשקת הקו האדום ולאחר שבמוצאי השבת האחרונה הרכבת פעלה רק כשעתיים, בנת"ע ומשרד התחבורה התחשבו בביקורת הציבורית והאריכו את שעות הפעילות. הערב, הרכבת הראשונה תצא מהתחנה המרכזית כבר ב-20:30 (כ-40 דקות אחרי יציאת השבת) והאחרונה תצא רבע שעה אחרי חצות מקריית אריה. הרכבת האחרונה תצא מתחנת אליפלט ת"א ב-00:30 ותגיע לפתח תקווה ב-1:00 בלילה.

המשך קריאה »

השארו מעודכנים!

הירשמו כדי לקבל תוכן והתראות בלעדיים ישירות למייל

Loading