אירוע רכיבת אופניים פתח תקווה

אירוע רכיבת אופני שטח התקיים היום בפתח תקווה למען החטופים והחטופות בעזה

עשרות רוכבי אופניים עם חולצות לבנות הגיעו הבוקר (שישי) לחניון אצטדיון "שלמה ביטוח", משם יצאו לרכיבת שטח בשבילי הירקון לאורך מסלול של 10 קילומטרים. מזג האוויר היה נעים והאווירה הייתה מרגשת ואופטימית, זאת למרות שפעימות שחרור החטופים הסתיימו אתמול וכך גם הפסקת האש. באירוע נשא דברים אלון נמרודי, בנו של תמיר החטוף: "שבוע לפני החטיפה, הוא התראיין לקצונה".

למרות שהשתחררו למעלה מ-100 חטופים בשבוע האחרון, עדיין רבים יותר נמצאים בשבי החמאס, כבר כמעט חודשיים, זאת מבלי שישראל מקבלת מידע אודות מקום הימצאם או מצבם. תושבי פתח תקווה נתנו היום ביטוי להזדהות עם החוטפים באירוע רכיבת אופניים, שיצא לדרך הבוקר בשעה 9:00, בהשתתפות רוכבים רבים מכל הגילאים, באירוע שאורגן בשיתוף עיריית פתח תקווה.

בין הרוכבים היה גם אלון נמרודי, יליד פתח תקווה ואביו של תמיר נמרודי, שנחטף לעזה בשבת השחורה של ה-7 באוקטובר מבסיס צה"ל, שם שימש כחייל בחיל החינוך. "הבן שלי נחטף מהבסיס שלו", סיפר אלון. "הוא התנדב לעשות את השבת ביחידה. תמיר הוא ילד מלא ערכים שראה ורואה את העתיד שלו בצבא ובחינוך. שבוע לפני החטיפה הוא התראיין לקצונה. אני מבקש מכולם להגביר את המודעות לשחרור החיילים".

באירוע גם נכח ראש העיר רמי גרינברג, שאמר "אנו שמחים לראות אתכם כאן באירוע רכיבת אופניים. אנחנו יוצאים בקריאה להשבת כל החטופים והחטופות, שבעזרת השם יחזרו הביתה בשלום בריאים ושלמים יחד עם כל כוחות הביטחון וחיילי צבא ההגנה לישראל". שלושה מתושבי פתח תקווה נמצאים עדיין בשבי החמאס: דניאלה גלבוע, אליה טולדנו וענבר הימן.

צילומים: ליאור חבה (באדיבות דוברות עיריית פתח תקווה)

עוד ב-פתח תקווה במלחמה

בית בין שמיים לארץ פתח תקווה

צפו: "בין שמיים לארץ" – בית למשפחות שכולות נפתח בצבי שור 11 פתח תקווה (וידאו)

בטקס מרגש, בנוכחות ראש העיר, הושק הבית , ייחודי מסוגו, שאמור לשמש מקום מפגש, שיעזור למשפחות להתמודד עם השכול, על ידי מפגשים, קורסים, להתייחדות, להתכנסות, לקהילתיות ולתמיכה הדדית. הבית הוקם ביוזמת העירייה ויו"ר סניף נפגעי פעולות האיבה בעיר, מיכל ביטון, שבתה מאיה נרצחה במסיבת הנובה. "הבית הזה הוא לב פועם של זיכרון, של כאב, ושל אהבה שלא תדעך", אמר גרינברג.

המשך קריאה »
הדר חושן אולם שמחות פתח תקווה

יוזמה חדשה: הקמת אולם שמחות בהדר גנים לזכרה של הדר חושן שנרצחה בנובה (וידאו)

בשבוע שעבר נפתח בשכונה חמ"ל תרומות, שמטרתו לקדם את הקמת האולם, שאמור להיבנות על בית הכנסת "יד יוסף" ברחוב חנה רובינא 23. בני משפחתה של הדר, שגדלה בעיר מאז הייתה ילדה קטנה, קוראים לתושבי פתח תקווה בפרט לתרום כפי יכולתם. עד כה הושגו 265,104 ש"ח, כשהתרומות ממשיכות להתקבל כל הזמן. "האולם שייבנה, ינציח את אופיה של הדר. אושר ושמחה", אמר דור, אחיה.

המשך קריאה »
עצרת אריה זלמנוביץ פתח תקווה

צפו בדברי יואב זלמנוביץ', בנו של אריה, בעצרת למען החזרת החטופים בפ"ת (וידאו)

העצרת המסורתית של מוצאי שבת, עברה אמש מצומת העיפרון לצומת "חצי חינם" (מתחם meex), כדי שתהיה קרובה יותר לאם המושבות ונווה גן. לאירוע הגיעו עשרות תושבים, חלקם עם דגלי ישראל, שרו שירים, שבוצעו על ידי להקת GoLive וקראו את שמות החטופים. באירוע נשא דברים זלמנוביץ', תושב פתח תקווה, שאביו, שמת בשבי, עדיין נמצא בעזה. "הוא לא היה מסוגל לאכול את האוכל שהביאו לו. הוא דעך ומת".

המשך קריאה »
יפעת הימן בפנגו

יפעת הימן, אמה של ענבר, החטופה בעזה, התארחה להרצאה בפני עובדי פנגו בפ"ת (וידאו)

הרצאה כואבת ומרגשת התקיימה אתמול במשרדי פנגו בבניין Y בב.ס.ר סיטי, לעיני עשרות עובדים מרותקים, שלא השאירה הרבה עיניים יבשות. יפעת הפתח תקוואית, שמחכה כבר 530 יום, שיחזירו את ענבר מהרצועה לקבורה בישראל, הציגה בהרצאה את סיפור חייה של ענבר, את אירועי ה-7 באוקטובר, שהובילו למותה וחטיפתה, את אומנותה המיוחדת ואת המאמצים שהמשפחה עושה כדי להחזירה.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שותפים על תכנים שעולים לאתר

Loading