במקום מפתיע, ברח' יגיע כפיים 22 בקריית אריה, בחרו יזמים עם הרבה חזון קולינארי, עסקי וכלכלי – את אחד מהמתחמים המסחריים המסקרנים של התקופה האחרונה, כבית הראשון של הרשת, שאולי בעתיד, תקים עוד סניפים – גם מחוצה לה. לאירוע הגיעו עשרות רבות מוזמנים של היזמים – קובי לופו, דור גיגי ורונן וולף – שנהנו מבופה עשיר ו-DJ גיא גולדשטיין, שהוא במקרה גם האדריכל של הבניין.
לפני חודש היינו הראשונים (והיחידים) לסקר את בית קפה-מסעדה STAY (סטיי) החדש, שנפתח במתחם HOPETOWN (הופטאון) של ענקיות הנדל"ן "שלמה נדל"ן" ו-"קבוצת רוגובין". מדובר במתחם אקסקוליסיבי, הנושק לבניין אינטל – ומכוון לחברות גדולות. אחרי שדיווחנו לכם על כניסתה של חברת ריבון עם כ-700 עובדים ל-4 הקומות הראשונות, ועל כניסתה הצפויה של מובילאיי עם 400 עובדיה – עדיין נותרו קומות אטרקטיביות להשכרה, שאמורים להתמלא בעוד מאות עובדים – שבית הקפה אמור להישען עליהם.
צפו: הפתיחה של STAY סטיי פתח תקווה (מתוך טיקטוק פתח תקווה NEWS)
@ptnews.tiktok רשת סטיי פתחה בית קפה מסעדה חדשה במתחם הופטאון קרית אריה פתח תקווה - קפצנו לאירוע ההשקה #פתחתקווה #אוכל #בילויים #ביתקפה #מסעדה #STAY ♬ סאונד מקורי - פתח תקווה NEWS
170 מ"ר, 100 מקומות ישיבה
עד שזה יקרה, החבר'ה של STAY: דור גיגי ורונן וולף הפתח תקוואים וקובי לופו, מקדימה-צורן – מתחילים משבוע הבא להריץ את המקום ומזמינים את כל פתח תקווה להגיע ליגיע כפיים 22 בקרית אריה. בית הקפה-מסעדה משתרע על שטח של כ-170 מ"ר עם כ-100 מקומות ישיבה (פנים וחוץ). בימים האלה, החוץ מאוד נעים בערב – וכך גם הרגישו עשרות המוזמנים, שהגיעו לאירוע ההשקה המושקע.
"יש פה מקום אסטרטגי, בתול – רחוק מההמולה והצפיפות באיזורים העמוסים עסקי אוכל", מוסיף לופו, שמבין דבר אחד או שניים בזכיינות בעולם הקולינריה – תחום בו הוא מלווה יזמים בעולם המורכב הזה. "לבית קפה-מסעדה מהסוג שלנו יש דרישה במקום הזה. מאוד מתאים לשבת בו ולהירגע ממנורות הפלורוסנטס של המשרד. קהל היעד שלנו הם כמובן המשרדים והעסקים בסביבה, אבל זה מקום שגם יבואו אליו במיוחד מרחוק".

"השוס: המסעדה כשרה בשרי וחלבי"
ב-STAY בונים על קהל יעד שמחפש איכות קולינארית, שקשה יהיה להם למצוא בבתי קפה אחרים, במיוחד אלו מרובי הסניפים המוכרים. "המקום מציע תערובת פולי קפה יחודית למדי, שיוצרה במיוחד עבור המאפים הטריים, שנאפים במקום", אמר הבעלים שותף וולף, שהוא גם הבעלים של "Coffe Blend" בסגולה. יש פה מגוון רחב של כריכים, סלטים, מגוון של פסטות טריות – והכל הכנה במקום. השוס הגדול – המסעדה כשרה בשרי-חלבי".
לוולף, קשרים עסקיים עם "קבוצת רוגובין" ו-"שלמה נדל"ן, והוא רקם את ה"פאזל המושלם", לדבריו – שחיברו והולידו את STAY. אל הפאזל הזה רונן חיבר את לופו ואת גיגי, יזם צעיר בתחילת דרכו, שיוביל וינהל את המותג "STAY". הרעיון של היזמים הוא באמת להוביל מותג קולינארי, שיישאר בתודעה וימשוך אליו לקוחות חוזרים – בגלל האיכות, האווירה והטעם.

לא בונים רק על "קהל שבוי"
מבחינת העובדים של ריבון, בית הקפה STAY תהיה האופציה היחידה לשבת במקום עם אווירה, אוכל ושתייה איכותיים. אבל ב-STAY לא בונים רק עליהם, הקהל השבוי. מבחינת היזמים של STAY, המקום הזה אמור להיות להביא אורחים מבחוץ, אחד מהם הוא דור דביר, פתח תקוואי, שהגיע לבדוק את STAY. "די נמאס מהמקומות הישנים כמו ארומה מימי-נונו", הודה. "באתי לבדוק את המקום ואני רואה פה בית קפה-מסעדה חי, תוסס, נראה עיצובית יפה. מנות מטורפות ולא שיגרתיות".
האירוע הסתיים עם קביעת מזוזה על ידי הרב מחב"ד לוי דורון, לעיני עשרות האורחים. אחריו, הבעלים שותף וולף, הודה לכל המוזמנים שהגיעו – ואמר: "הלוואי שבזכות השמחה שלנו שהחטופים יחזרו במהרה בימינו הביתה". את הערב הנעים במוסיקה אלקטרונית מעודכנת, DJ גיא גולדשטיין, שהוא במקרה (או שלא) האדריכל של HOPETOWN, כשהתקליטנות היא רק עבורו תחביב.

HOPETOWN פתח תקווה: מקווים לסיים אכלוס כמה שיותר מהר
מתחם HOPETOWN הוא יוזמה משותפת של "שלמה נדל"ן" ו-"קבוצת רוגובין", שחברו לפרויקט, שהחל לפני כשלוש וחצי שנים (אז דיווחנו עליו לראשונה – בינואר 22). המתחם, המכיל כ- 30 אלף מ"ר, הושלם וכבר התאכלס, כאמור בעובדי חברת RIBBON (ריבון) הבינלאומית ובאוגוסט צפויה להצטרף אליו מובילאיי. ב-HOPWTOWN מקווים שתוך זמן קצר הפרויקט יתאכלס כולו (5-6 קומות עדיין לא אוכלסו).
"אנחנו מקבלים לא מעט פניות מחברות גדולות שמתעניינות. גם מחוץ לפתח תקווה", אומרים ב-HOPETOWN. "כרגע אנחנו במשאים ומתנים עם כמה כאלה, בעיקר חברות שמחפשות בין קומה אחת ל-3 קומות. אנחנו בטוחים שהביקוש הרב יזרז את החתימה והאכלוס של הפרויקט".
בית הקפה STAY יהיה פתוח (נכון לעכשיו) בימים א' עד ה' בין השעות 7:00 ל-19:00 – מתוך כוונה להגדיל ולהרחיב את שעות הפתיחה.
