איזור תעשייה סגולה - רח' בן גליס

פרויקט סגולה אושר להפקדה. בתכנית: פינוי כל התעשייה המזהמת לטובת בנייני משרדים

פרסום ראשון: הועדה המקומית לתכנון ובנייה פתח תקווה אישרה היום (ה') בעירייה להפקדה בועדה המחוזית את התב"ע החדשה למרכז העסקים ירקון (אזור התעשייה סגולה לשעבר). התכנית יוצרת מנגנון לעידוד יציאת מפעלים מזהמים ע"י תוספת זכויות לבעלי הקרקעות לצורך בניית בנייני משרדים וכיוצא בזה. התכנית מבהירה אילו שימושים מותרים באזור ומגבילה שימושים מזהמים.

 מי שביקר לאחרונה בסגולה, יכול לחוש עד כמה האיזור מיושן. אומנם, הוא זוכה להתחדשות עם עסקים חדשים שנפתחים שם בתדירות גבוהה, אבל הסביבה עצמה לא בדיוק משדרת מודרניות, שלא לדבר על זיהום האוויר שנפלט מהמפעלים הלא מעטים שיש באיזור (לדוגמא מרצפות סלע). 

הפרויקט הגרנדיוזי שאותו מתכננים, אמור לשנות ללא היכר את פני איזור התעשייה סגולה. "מרכז העסקים ירקון" מתוכנן להיות אזור מעורב שימושי תעסוקה, תעשייה ומסחר ו"משגשג ותחרותי בהתאם למיקומו", כפי שנמסר מהעירייה. אזור התכנון תחום בין כביש 40 במזרח, נחל שילה בצפון, פארק הירקון מצפון וממערב בית העלמין סגולה, רחוב רבניצקי ורחוב הרב חפוטא מדרום, בסמיכות לתחנת הרכבת סגולה ולמטרו 2M שמתוכנן לעבור במזרח. 

השלט עם המיתוג החדש של סגולה: "מרכז עסקים ירקון"
השלט עם המיתוג החדש של סגולה: "מרכז עסקים ירקון"

לפי תכנית, הרחוב הראשי בן ציון גליס, עתיד להוות המשך של ציר אם המושבות ולהפוך לרחוב בבינוי גבוה למשרדים ותעסוקה מעל קומות מסחריות פעילות ושטחי ציבור. בצידו המערבי של כביש 40 ומדרום לתחנת הרכבת, מתוכננת רצועה אורכית המחברת את שכונות העיר מדרום למרכז התחבורתי ולפארק הירקון מצפון, ומהווה מרכז תעסוקתי. 

לאורך רחוב הירקונים מתוכנן עירוב שימושים הכולל מגורים, שטחי ציבור, מסחר ותעסוקה. תכנון רחוב הרכבת הינו המשך ציר המייסדים עד לב פארק הירקון וכולל מסחר, שביל אופניים וציר הליכה. נקודת המוצא של ציר זה הינה מכיכר המייסדים שבמרכז העיר – לאורך רחוב פינסקר, ממשיך לרח' מבצע יפתח ומשם לפארק הירקון דרך רחוב הרכבת. התכנית של פארק הירקון נערכת במקביל ובתיאום מלא עם התכנית של אזור העסקים ירקון.

 התכנית מציעה פיתוח סביבתי משמעותי באזור וכן שיפור חזותו ותפקודו של נחל שילה – שיפור הגישה אליו ומתן אפשרות גישה לגדה הצפונית של הנחל באמצעות גשרים להולכי רגל, לעבר פארק הירקון. בנוסף, התכנית מציעה תכנון רשת דרכים המבוססת על מערכת הדרכים הקיימת, הרחבת רצועת הדרך, הוספת חיבור צפונה ועוד. כמו כן, התכנית מציעה רשת צירי הליכה ושבילי אופניים המחברים לשימושי התחב"צ.

 "אנחנו פועלים בכל היבט שנדרש כדי להתאים את העיר למציאות המשתנה ובמסגרת זו גם להוציא את המפעלים העוסקים בחומרים מסוכנים ממרכז העסקים ירקון", התייחס ראש העיר רמי גרינברג לתכנית שאושרה היום. "במקביל, נאפשר לפתח את האזור ולהנגיש את הפארק המטרופוליני המתוכנן למרכז העיר ולכל המרחב. מדובר מתכנית עומק משמעותית מאוד שתהווה נדבך חשוב ומרכזי בהתחדשות העיר".

קרדיט לתמונה: דוברות העירייה

עוד ב-נדלן

יצחק שדה 1-19 פתח תקווה

מה קורה ביצחק שדה 1-19 פתח תקווה? ביקור מגלה צורך דחוף בהתחדשות עירונית

אם רציתם לראות פער מוחשי ברמת מגורים בפתח תקווה בין השכונות החדשות לשכונות הישנות של העיר, כדאי לכם לבקר בתחילת הרחוב הראשי של רמת ורבר במספרים האי-זוגיים. לטענת חלק מהדיירים, יש שם חריגות בנייה לא חוקיות, דירות מפוצלות ללא אישור, תוך הפקעת שטח ציבורי, זאת לצד הזנחה של ניקיון.

המשך קריאה »
פרויקט רח' ח"ן 8-10 פתח תקווה קטה גרופ

קטה גרופ ישקיעו כ-110 מיליון ש"ח בהתחדשות עירונית בח"ן 8-10 פתח תקווה

אירוע ההריסה בשכונת רמת ורבר, התקיים אתמול בנוכחות אנשי חברת הנדל"ן המוכרת בעיר, דיירים, תושבים ועורכי הדין המלווים את הפרויקט. במסגרת האירוע החלה הריסת 32 דירות שאיכלסו שני בניינים ישנים ומוזנחים, בני כ-50 שנה, שבמקומם צפויים לקום 2 בנייני מגורים חדישים ומודרניים בני 9 קומות כל אחד, שיאכלסו 96 דירות. צפי אכלוס: 2027. 95% מהדירות כבר נמכרו. מחירי הדירות בפנים.

המשך קריאה »
וילה למכירה בפתח תקווה נווה עוז

צפו מבפנים: וילה ענקית בנווה עוז מוצעת לאחרונה למכירה ב-7.4 מיליון ש"ח (וידאו)

בסימטה הולנדית שקטה ודו סטרית, נושק לנווה עוז הותיקה, על רחוב סעדיה עפארי 26, נמצאת וילה, שהוקמה לפני כ-20 שנה, בה התגוררו עד לאחרונה משפחה של זוג רופאים. ביקור מבפנים גילה לנו שהיא אומנם זקוקה שיפוץ (לא מהיסוד), אבל המיקום והגודל (12.5 חדרים על 300 מ"ר), עושים את שלהם וכבר משכו לא מעט מתעניינים לנכס, שרק לאחרונה הוצע למכירה על ידי משרד תיווך ניסן אילון.

המשך קריאה »
רוטשילד-רינגלבלום-בצ'אייב פתח תקווה

פרויקט רוטשילד-רינגלבלום-בצ'אייב של שמי אושר להפקדה. לפי התמונות אפשר להבין למה

קירות מתפוררים, עמודים עם יציבות בסימן שאלה, סורגים חלודים, זבל וגרוטאות – קשה להאמין שככה חיים בפתח תקווה בשנת 2024. אבל בעוד כשלוש-ארבע שנים, לפי התכנון יקומו במקום 54 יחידות דיור ישנות ומוזנחות כ-220 דירות חדשות בארבעה בניינים, שלושה מהם בני 10 קומות ועוד מגדל מגורים ענק של כ-27 קומות באחד מהפרויקטים הבולטים של חיים שמי. צפו בתמונות מהשטח.

המשך קריאה »

השארו מעודכנים!

הירשמו כדי לקבל תוכן והתראות בלעדיים ישירות למייל

Loading