שטח מתחם גאולה פתח תקווה

מתחם גאולה עולה שלב: העירייה תכריז עליו כמתחם פינוי-בינוי מול הרשות הממשלתית

המשמעות: קידום תכנית מפורטת של המתחם, ששטחו כ-17.5 דונם, שיכלול מגורים, מסחר ותעסוקה ואמור לקשר את מרכז העיר ואת איזור התחנה המרכזית באורלוב-בר כוכבא לשכונות החדשות. על פי התכנון, המתחם גם אמור לכלול איזורי מלאכה, דוכני אומנים ומקומות בילוי סטייל נחלת בנימין מודל 2030. בתוך כך, נודע כי העירייה תפעל מול מנהל מקרקעי ישראל למכור בסירקין דירות ב”מחיר מטרה”. 

ההתחדשות העירונית המשמעותית ביותר שצפויה להתרחש במרכז העיר, עוברת לשלב הבא, כאשר העירייה הצהירה כי היא תבקש את אישור הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית להכריז על מתחמי התחדשות בסמוך לתחנה המרכזית ברחוב אורלוב, זאת במסגרת מסמך המדיניות, שאושר לאחרונה לגבי מתחם גאולה.

מבט מלמעלה על התחנה המרכזית, שתהיה חלק ממתחם גאולה
מבט מלמעלה על התחנה המרכזית, שתהיה חלק ממתחם גאולה

מדובר על תכנית התחדשות עירונית מפורטת להתחדשות לאורך צידו המערבי של רחוב בר כוכבא, בין הרחובות גיסין ואורלוב, במה שמכונה “משולש אורלוב”. מעיריית פתח תקווה נמסר כי היא מקדמת הכרזה על המתחמים במקום כמתחמי פינוי-בינוי במסלול רשויות מקומיות, שתאפשר לקדם תכנית מפורטת יחד עם הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית.

שטחו של מתחם גאולה, על פי המתווה שהוגש לועדה המחוזית באפריל 2021, הוא כ-17.5 דונם וכולל עירוב שימושים של מגורים, מסחר ותעסוקה. במסגרת התכנית, רח’ בר כוכבא המיושן, אמור להפוך לסוג של אבן גבירול תל אביבי, כשבמקום בתי מלאכה ישנים, מבנים קטנים ומוזנחים ומוסכים מלוכלכים כמו שיש בו היום, הוא יכלול מבנים מודרניים עם גישה לעוגנים קיימים כמו היכל התרבות ויהנה מקרה למרכזי תחבורה ציבורית. 

פרויקט אורלוב-המכבים
הדמיית פרויקט אורלוב-המכבים - חלק מתכנית מתחם גאולה

בכוונת העירייה, שהתכנית תחיה את המקום המוזנח גם על ידי יצירת מקומות של בילוי ופנאי, בשילוב שטחים ירוקים, מה שיחזק מאוד את האטרקטיביות של המגורים בשולי מרכז העיר. בתכנון הוא להקים חצר מרכזית של בעלי מלאכה זעירה וחללי עבודה לאמנים, שבערב תהפוך לאיזור של בילוי ומופעים, דומה לנחלת בנימין בתל אביב. בנוסף בחצר תוכל לשמש לכנסים ואירועים בחלל הפתוח. 

לפי התכנית הארכיטקטונית, שהוצגה לעירייה באדיבות פרצוב ארכיטקטורה, בין החללים השונים נקבע תוואי מערך מבנים ציבורים, שטחים פתוחים, שבילי אופניים והליכה, שאמור להוות המשך למתחם התחנה המרכזית, שכפי שדיווחנו, עתיד לעבור מתיחת פנים בהשקעה של כ-450 מיליון שקל. מתחם התחנה יקום לצד תחנת הקו האדום של הרכבה הקלה.

מתחם גאולה בפתח תקווה - צמוד לרכבת הקלה
מתחם גאולה בפתח תקווה - צמוד לרכבת הקלה. שרטוט באדיבות - פרצוב ארכיטקטורה

המטרה - "מחיר מטרה" בסירקין

במקביל להתחדשות העירונית במרכז העיר, תושבי פתח תקווה לוטשים עיניים גם למה שהולך לקרות במזרח העיר, במיוחד בשכונת סירקין החדשה. העירייה מסרה היום כי נתח משמעותי מסך יחידות הדיור המוצעות במסגרת תכנית “מחיר מטרה”, עבור תושבי פתח תקווה, ישוריין לתכנית סירקין. מדובר בבשורה משמעותית, במיוחד לזוגות צעירים, תושבי העיר, שיוכלו לרכוש דירה במחיר סבירים.

“אנחנו מבטיחים כי ההטבות שהמדינה מאפשרת בתכנית יופנו באופן משמעותי לתושבי פתח תקווה”, מסר ראש העיר, רמי גרינברג. “נמשיך לפעול בנושא ולעשות כל שניתן כדי שתושבי העיר יזכו לקבל את המיטב בתכניות שהמדינה מקדמת באזור. בנוסף העירייה מקדמת בכל רחבי העיר תוכנית לקידום דיור מוזל גם במסגרת פרויקטים בקרקעות פרטיות במסגרת תוכנית של דיור ציבורי”.

הדמיית שטח סירקין הקטנה - מתוך מצגת שהוצגה ב-2020 על ידי מועצת דרום השרון

עוד ב-נדל"ן בפתח תקווה

שכונת אחדות פתח תקווה

מנרב נדל”ן: “הגענו לרוב הדרוש לפרויקט פינוי-בינוי בשכונת אחדות פתח תקווה”

המתחם הוותיק, שתחום בין הרחובות יוספסברג, מיכל לייב כץ, הסיגליות ומינץ, כולל כיום 168 יחידות דיור וצפוי להיהרס לטובת פרויקט ענק. היקף ההשקעה במתחם החדש נאמד בכ-900 מיליון שקלים. “אנו נמצאים בשלב תכנוני מתקדם”

המשך קריאה »
עמישב 15-19 פתח תקווה

70 דירות חדשות: פרויקט “שבט אשר 15-19” של “קבוצת שקד” בעמישב יוצא לשיווק פריסייל

פרויקט התחדשות עירונית פורץ דרך ברחוב שבט אשר קיבל היתר בנייה והטרקטורים צפויים לעלות לקרקע בעוד חודשים ספורים. עם 70 דירות בוטיק המותאמות לציבור הדתי, התחייבות מסירה קשיחה, ומחירים שקשה למצוא היום בגוש דן – הקבוצה מקווה לקצב מכירות גבוה, כשצפי האכלוס הוא ב-2030. היזמים: “הפרויקט מביא איתו בשורה אדריכלית וקהילתית יוצאת דופן”.

המשך קריאה »
התחדשות עירונית בפתח תקווה

פתח תקווה מזנקת למקום ה-2 בישראל בהתחדשות עירונית עם 1905 דירות ב-2025

נתונים חדשים חושפים מהפך במפת הנדל”ן הארצית: בזמן שבתל אביב מעכבים ביצוע פרויקטים, פתח תקווה רושמת זינוק מרשים של 42% בהתחלות בנייה של פינוי-בינוי ותמ”א 38 בשנת 2025. כשני שלישים מכלל הדירות החדשות בעיר נבנות כיום במסגרת של התחדשות עירונית.הנתונים, שנערכו על ידי אתר “מגדילים” לקראת כנס הנדל”ן השנתי שייערך ב־7 ביוני בראשון לציון

המשך קריאה »
תצא של מתחם דנמרק והתכנית לפתחו

862 דירות ו-40 קומות: אושרה סופית תוכנית הענק “מתחם דנמרק” פ”ת ליד בי”ח בילינסון

הוועדה המחוזית נתנה היום (31.5) תוקף לאחת התוכניות המשמעותיות בפתח תקווה של דירות חדשות בטבורה של העיר ליד בית החולים. ב”מיני שכונה” החדשה, שתכלול 73 דונם, גם יוקמו מבנים הכוללים בתי ספר, מלונאות (עוד מלון בפתח תקווה?!) ושטחי מסחר רבים – בהיקף כולל של כ-96 אלף מ”ר – הכל במרחק הליכה קצר מהרכבת הקלה ותחנת המטרו העתידית.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]