אין תכנית שלבים בדרך אל היעד הסופי: “אף אחד לא יודע מתי הרכבת הקלה תתחיל לפעול”

הקו האדום של הרכבת הקלה היה, לפני התכנון המקורי, לעבור בפתח תקווה כבר לפני שבועיים – וזה כמובן לא קרה. לפני כחודשיים דיווחנו לכם כי תאריך היעד נדחה לפברואר-מרץ, אלא שגם על מועד זה, אף אחד עדיין לא יכול להתחייב. לפי דיווח של תכנית חיסכון בחדשות 12, גורמים במשרד התחבורה והאוצר, קיבלו דיווחים מנת”ע, כי התקלות בנסיעות המבחן עדיין נמשכות. האוצר: “בנת”ע לא מעמידים אבני דרך”.

איך שלא נהפוך את זה, גורלה של ההתפתחות העסקית וההתחדשות העירונית בפתח תקווה, תלויה ועומדת במהפכה התחבורתית, שצפויה להתרחש בשנים הקרובות – ובראשן פתיחתה של הרכבת הקלה, שהקו האדום שלה, אמור להביא אותנו מרוטשילד ת”א למגדלי ב.ס.ר סיטי במשהו כמו 20 דקות. לפי התכנון זה היה אמור לקרות בסוף נובמבר האחרון, אבל כרגע אין כלל תאריך יעד.

הרכבת הקלה בפתח תקווה

לפי דיווח בתכנית חיסכון של חדשות 12, ששודרה הערב, אף אחד מהגורמים המוסמכים לא מוכן להתחייב על תאריך יעד. למרות שמנכ”לית משרד התחבורה, מיכל פרנק, אמרה אתמול בוועידת YNET לתחבורה, כי “זה רק עניין של זמן ויש להיאזר בסבלנות”, גורמים במשרד האוצר ומשרד התחבורה, טוענים כי לנת”ע (נתיבי תחבורה עירוניים), החברה האחראית לתפעול הרכבת, אין תכנית שלבים או אבני דרך משמעותיות, שלפיהם ניתן לקבוע תאריך יעד להשקת הרכבת. 

מסתבר כי יש הרבה התקלות בנסיעות המבחן ועדיין לא יודעים מתי יתוקנו התקלות שמתגלות בתהליך נסיעות המבחן. השלב הבא, אחרי שיצלחו נסיעות המבחן, הוא להעביר את אחריות ההשקה למפעיל, חברת תבל, לה שייכים הנהגים ולאחר מכן עוד יידרשו אישורים של טופס 4, כבאות, משטרה ועוד. המשמעות היא שלאף אחד אין ממש מושג מתי ייפתח הקו האדום של הרכבת הקלה. 

לפני יותר מחודשיים דיווחנו לכם עד כמה העסקים, במיוחד אלה שבנו על לוקיישן התחנות, כמו בב.ס.ר סיטי/עמי דן טאון, סופגים הפסדים כבדים מכל עיכוב. “העיכוב פוגע בנו מאוד ואני מעריך שמדובר בהפסד מכירות של 250-300 אלף ש”ח לכל חודש עיכוב”, אמר לנו משה שדה, בעל חנות גלי אאוטלט, הסמוכה לתחנת הרכבת הקלה. 

עוד ב-רכב ותחבורה

פקקים בפתח תקווה - נת"צ בפתח תקווה

פקקי ענק הבוקר: כביש 4 חסום בכניסה לפתח תקווה החדשה בעקבות הפגנת חרדים הבוקר

הפגנה בלתי חוקית המתקיימת בשעה זו סמוך לבני ברק מובילה לעומסי ענק ושיבושי תנועה קשים באחד מעורקי התחבורה הראשיים של פתח תקווה. המשטרה חסמה את הכביש משני הכיוונים וממליצה לנהגים לבחור בדרכים חלופיות.

המשך קריאה »

“רעש וסכנה”: תושבי אם המושבות זועמים על “מפגשי החרקות” מדי שישי בחניון אצטדיון שלמה ביטוח (וידאו)

תושבי השכונות הסמוכות לאצטדיון העירוני בפתח תקווה מדווחים על מטרד בלתי נסבל מדי סוף שבוע: עשרות כלי רכב משופרים נפגשים בחניון הפתוח, מבצעים דריפטים מסוכנים וממלאים את האוויר בריח חריף של גומי שרוף ועשן רעיל. “זה רק עניין של זמן עד שמישהו ייהרג כאן”. המשטרה: “מבצעים אכיפה מוגברת”

המשך קריאה »
דריסה בהפגנת חרדים

צפו: קשיש בן 93 נפגע מרכב שניסה להימלט מהמון במהלך הפגנות החרדים בצומת גהה פ”ת

אירוע חריג וקשה אתמול סמוך למחלף גהה: נהגת שרכבה הוקף בהמוני מפגינים ניסתה להיחלץ מהמקום, ופגעה בהולך רגל בן 93. הוא פונה לבית החולים בילינסון במצב בינוני. הנהגת הסגירה את עצמה למשטרה. צפו בתיעוד החריג

המשך קריאה »
מטרו פארק 456 ג'ילי פתח תקווה

מותג הרכבים החשמליים ג’ילי (Geely) יפתח בקרוב אולם תצוגה במטרו פארק פ”ת (וידאו)

תנופת האכלוס במתחם העסקים המבוקש בקריית אריה נמשכת: סוכנות ג’ילי בפתח תקווה חתמה על חוזה שכירות לשנה עם אופציה להארכה במתחם “מטרו פארק” שבבעלות איש הנדל”ן אורן תומא, מחברת אורן תומא ייזום והשקעות נדל”ן. במסגרת ההסכם, תשכור הסוכנות שטח של 115 מ”ר לטובת הקמת אולם התצוגה הראשון של ג’ילי בפתח תקווה. חברת אורן תומא ייזום והשקעות נדל”ן תהיה אחראית על תהליך ההקמה וההתאמה של אולם התצוגה מ-א’ ועד ת’.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]