הדמיה של פרויקט מרכז עזריאלי פתח תקווה - על רקע השטח היום

"מרכז עזריאלי" מתקדם בפתח תקווה: אושרה התכנית להקמת 3 בניינים של 40 קומות כ"א

תנופת הנדל"ן המסחרי בפתח תקווה קיבלה השבוע חיזוק משמעותי לאחר שהוועדה המקומית לתכנון ובניה בעיר אישרה אתמול (29.4) פרויקט הכולל שטח של 32 אלף מ"ר, הממוקם בין פארק גיסין לבזל פארק – שני פרויקטים ענקיים נוספים הנמצאים במרחק רדיוס יריקה. לפי התכנית שפרסמה העירייה, שם היזם הלא-מוכר הוא "עצמה ושות' להשקעות מכבים בע'מ" – חברת בת של קבוצת עזריאלי.

היום ביקרנו במקום עליו אמור להיבנות הפרויקט. מדובר בשטח גדול הגובל בכביש הרב מלכה, צומת רח' גרינשפן של שכונת נווה גן, שתוחם אותו רחוב בזל הצר, המקשר בין הקניון לרח' גיסין. כיום על השטח יש שטח טבעי + מגרש חנייה גדול סלול ומאורגן, אך הוא חסום למכוניות כבר תקופה של כשנה. בצדו המערבי שני מבני משרדים (בזל 12 + 16), הכוללים בתוכם את אולם האירועים הותיק "טוסו" ואת המסעדה החדשה NONO ו-MIMI.

צפו בביקור בשטח העתידי של "מרכז עזריאלי" פתח תקווה

למה הוסר המידע מהאתר של קבוצת עזריאלי?

יש מעט סימני שאלה שעולם בקשר לפרויקט. לפי ההודעה של העירייה, שני מבני המשרדים, שגם הם של חברת עזריאלי, אמורים להיהרס. כשחיפשנו על פרויקט הענק באתר הבית של עזריאלי, הגענו לעמוד שגיאה. קצת מוזר בהתחשב בזה שכנראה היה בעבר עמוד כזה. ואם כן – למה הוא הוסר? מבדיקה פשוטה באינטרנט גילינו כי "עצמה ושות'", נמצאת בסכסוך משפטי עם אחד מבעלי העסקים במקום (אולם האירועים בזל 16). אז ייתכן כי זו הסיבה. 

במסגרת התכנית אמורים לקום שלושה בניינים בני 40 קומות כל אחד, פלוס מבנה צנוע יותר בן 10 קומות. את המתחם תקיף חצר רחבה, כשבתכנון יוקמו גם קומות חניה תת קרקעיות וכן מערכי קשרים להולכי רגל, רצועות גינון משמעותיות ושטחי בילוי ומסעדות בקומות הקרקע. מטרת העירייה היא ליצור רצף מסחרי אחד גדול שיכלול לא רק את הפרויקטים "פארק גיסין" ו"בזל פארק", אלא גם את הפרויקטים הרחוקים יותר – ב.ס.ר סיטי, גלובל טאווארס, מתחם ביג (קניאל), פרויקט "לנדרובר" וכן הפרויקט של ויתניה-קרסו.

מבט מכביש הרב מלכה לעבר שטח הפרויקט העתידי של מרכז עזריאלי פתח תקווה
מבט מכביש הרב מלכה לעבר שטח הפרויקט העתידי של מרכז עזריאלי פתח תקווה

כל המתחמים המסחריים האלה נמצאים סביב תחנת הרכבת הקלה של בילינסון, שאמורה לפעול עוד כחצי שנה ועליה כל היזמים באיזור בונים, שתביא בצורה מהירה עשרות אלפי עובדים חדשים מפתח תקווה ומכל גוש דן. כרגע זה נראה כמו במדע בדיוני, אבל עוד 5-10 שנים אל תתפלאו אם הלב של פתח תקווה, יהיה יותר מסחרי מהבורסה ברמת גן. השאלה אם בעידן עבודה מהבית, עדיין צריך כל כך הרבה שטחי משרדים – נותרת פתוחה. 

ראש העיר לא נראה מודאג. "כבר היום אזורי העסקים וההייטק בעיר מהווים מוקד משיכה לחברות טכנולוגיה מובילות שמבינות כי בקרוב, עם מימוש המהפכה התחבורתית שבדרך, העיר תהיה נגישה לעובדים שגרים בתוכה ולאלו שבאים מבחוץ", מסר בהודעה לעיתונות רמי גרינברג. "שגשוגה של העיר תלוי מאוד בפיתוח אזורי העסקים ואנחנו פועלים בכל מישור אפשרי – הן מול החברות והן ברמה התכנונית כדי לפתח את אזורים אלו באופן המיטבי".

לפי האתר של קבוצת עזריאלי, נכסי הנדל"ן המניבים שלה משתרעים על כ-1.4 מיליון מ"ר ומייצרים NOI העולה על 1.6 מיליארד ₪  בשנה. בנוסף, לחברה נכסים בייזום ובתכנון בהיקף של כמיליון מ"ר.על התכנון האדריכלי אמון משרד האדריכלים יאסקי מור סיוון, שגם אישר לשימוש את ההדמיה.

שטח התכנית של מרכז עזריאלי פתח תקווהבמפה רגילה + לווין
שטח התכנית של מרכז עזריאלי פתח תקווה במפה רגילה + לווין

מרכז עזריאלי פתח תקווה - על המפה

עוד ב-נדל"ן בפתח תקווה

רומן זלובינסקי

הלך לעולמו רומן זלובינסקי (48), איש הנדל"ן מפתח תקווה לאחר מאבק במחלת הסרטן

פתח תקוואים רבים נפרדו השבוע בכאב מיועץ הנדל"ן הבכיר ודמות מוכרת ואהובה בעיר, שהלך לעולמו לאחר מאבק קשה במחלת הסרטן בגיל 48. רומן פעל כיועץ נדל"ן בכיר למעלה מ-10 שנים ונחשב לאחד מאנשי המקצוע המובילים בעיר. לאורך שנות פעילותו צבר הישגים מרשימים, בהם מקום 3 ברשת Keller Williams הארצית בשנת 2019, ומקום ראשון בין הצוותים לשנת 2020.

המשך קריאה »
ראם רצון אב גד פתח תקווה

היתר בנייה ראשון לפרויקט "צלח שלום" פתח תקווה של אב-גד ובינו נדל"ן יוצא לדרך

פרויקט הפינוי-בינוי המדובר בשכונת עמישב מעלה הילוך: הפרויקט יכלול הריסת 10 מבנים ישנים ובניית 132 יחידות דיור חדשות. הדיירים צפויים לפנות את דירותיהם מיד לאחר סוכות. "אבן דרך משמעותית נוספת עבור החברה, הממחישה את היכולת שלנו לקדם במהירות וביעילות פרויקטים מורכבים של התחדשות עירונית", נמסר מאב-גד, שתשקיע בפרויקט כ-187 מיליון ש"ח.

המשך קריאה »
ליאור אליהו אבנר אליהו אלי כהן

במעמד שר הכלכלה וראש העיר: 'אבנר אליהו' חנכה משרדים בפ"ת וקיבלה טופס 4 לקיש 16

חברת הנדל"ן הפתח תקוואית ה-ותיקה חגגה את פתיחת המשרדים החדשים של הקבוצה בקומה ה-18 במגדל העסקים בזל פארק פתח תקווה (רח' בזל 10), בנוכחות רמי גרינברג, שר הכלכלה אלי כהן, אנשי החברה, ביניהם הבעלים אבנר אליהו ובנו ליאור, כדורסלן העבר של נבחרת ישראל וכיום מנהל בקבוצה. במקביל, דיווחה החברה על שלב משמעותי בפרויקט הדגל של בפתח תקווה – בקיש 16

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading